Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

EM 2017
39v

Schelins domarkritik: "Stina borde ha premierats för att hon inte slängde sig"

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

BREDA. Stina Blackstenius "hakades upp" i ett friläge, men valde att stå upp och skjuta.
Efter EM-premiären är anfallskollegan Lotta Schelin kritisk till att Sverige inte fick frispark eller straff.
- Man önskar att man ska bli premierad när man står upp, säger Schelin.

Inhopparen Stina Blackstenius hade Sveriges farligaste målchans i EM-premiären mot Tyskland. I den andra halvleken vann hon en löpduell mot tyskan Josephine Henning och stormade fram mot mål, när Henning drog Blackstenius i axeln och sedan störde svenskan i skottögonblicket.

Blackstenius avslut räddades av Tysklands målvakt Almuth Schult. Det skulle ha blivit bättre om inte Henning dragit i anfallaren, säger Blackstenius själv, och efter 0-0-matchen lyftes frågan om svenskan inte skulle fått en straff eller åtminstone frispark med sig. Själva skottet avlossade Blackstenius innanför straffområdeslinjen.

En som inte köper det faktum att Josephine Henning slapp undan helt är Sveriges anfallsstjärna Lotta Schelin.

- Någon sorts åtgärd tycker jag ändå att det borde ha blivit. Hon hänger sig kvar genom att dra i Stina och det gör att när Stina tar sitt avslut så har hon fortfarande någon som flåsar henne hack i häl och får dra till på uppstuds. Om hon hade blivit släppt tidigt så hade hon ju haft tid att göra ett bra avslut, säger Schelin.

Schelin pratade med domaren Katalin Kulscar om situationen efteråt.

- Domaren menar att hon släppte det för att Stina kom till avslut, säger svenska stjärnan.

Ett svar som alltså öppnar för att Blackstenius skulle kunna ha fått med sig en frispark eller straff om hon hade lagt sig ner.

- Och det är ju det som är så tråkigt. Kolla på vårt lag, det finns inte en jävel som slänger sig där. Man önskar att man ska bli premierad när man står upp. Det tåls att tänkas på från domarhåll, för som spelare vill man ju inte slänga sig, säger Schelin.

Blackstenius själv, som hoppade in i den 55:e minuten, vill inte slå fast att hon borde ha fått straff, även om hon medger att hon blev behandlad på ett korrekt sätt av den tyska spelaren.

- Jag har inte sett situationen i efterhand, men känslan är att hon hängde ganska mycket på mig. Sen vet jag inte om det var i straffområdet eller hur det såg ut. Jag hade ingen tanke på att lägga mig i alla fall, säger 21-åringen.

I övrigt säger Blackstenius följande om sitt inhopp:

- Jag kände mig hyfsat pigg. Det var kul att få chansen och att få göra EM-debut.

Se straffsituationen i spelaren ovan.

Publicerad 2017-07-18 kl 07:25

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER