SPELARBETYG: Tre svenskor underkända mot Italien

Sverige (dam)

DOETINCHEM. Sverige förlorade med 3-2 mot Italien i avgörande gruppspelsmatchen i EM.
Här är Fotbollskanalens spelarbetyg från matchen.

Ingen.

Ingen.

Stina Blackstenius
Var egentligen inblandad i allt som Sverige skapade framåt. Bortsett från en period i den första halvleken när hon slarvade något i passningsspelet och inte hade särskilt mycket att jobba med var Blackstenius otroligt vass. Fixade Sveriges straff, satte själv 2-2-målet och var ständigt ett hot mot Italien. Hade en nick i ribban och tog många starka löpningar. Stark trea.

Lisa Dahlkvist
IN 46. Kom in med energi och verkade spelsugen. Var delaktig offensivt på ett annat sätt än tidigare i turneringen. Var nära att nicka in 3-2 på hörna och var även nära att måla med ett skott kort därefter. Bra i passningsspelet.

Fridolina Rolfö
IN 46. Fick en drömstart på sitt inhopp när hon kom runt på kanten och serverade Blackstenius till 2-2. Var nära att göra 3-2 direkt efter det. Pigg och hittade ett bra samarbete med Blackstenius. Stod för inlägget till Blackstenius när hon nickade i ribban.

Hedvig Lindahl
Spred några bollar med fötterna och tvekade lite vid ett läge när Gabbiadini stormade fram på Italiens högerkant men kunde ha blivit stoppad av Lindahl. Kunde inte göra något åt Italiens mål, där fallerade Sverige på andra sätt och gjorde en avgörande räddning när Bonansea fick till ett farligt skott i den första halvleken.

Linda Sembrant
Stort misstag på Italiens 1-0-mål, när hon misslyckades med att rensa undan bollen och istället gav bort den och en drömstart till motståndet. Fick inte grepp om Sabatino och Italiens offensiv i den första halvleken. Nära att nicka in 3-2 i den andra halvleken.

Kosovare Asllani
UT 46. Försökte hela tiden utmana sin motståndare och skapa något framåt, men var långt ifrån lyckosam som mot Ryssland senast. Blixtrade till när hon bjöd på ett läckert inlägg som Blackstenius var nära att trycka in. Fick överlag inte igång samma fina samarbete med Rubensson som hon haft med Samuelsson. Kan få ut betydligt mer av sitt spel.

Caroline Seger
UT 46. Fick styra spelet en hel del och var bra i passningsspelet. Men den hundraprocentiga energin saknades i Segers ben, är känslan. Sparades till kvartsfinalen i den andra halvleken.

Hanna Folkesson
Gjorde ett hårt jobb i det tysta, precis som Pia Sundhage vill, och hon är stark i närkamper men lyckades inte få grepp om Italiens centrala mittfält.

Olivia Schough
UT 79. Mer av en frisk fläkt i den här matchen, mer delaktig och mer säker med boll än tidigare även om hon tappade den vid några illa valda tillfällen. Jobbade hårt för laget som vanligt, men fick ut för lite framåt. Var inte tillräckligt distinkt när bollen kom in i straffområdet och saknade den riktiga skärpan överlag.

Lotta Schelin
Pallade pressen vid straffpunkten och målade därmed igen. Var inte särskilt delaktig i spelet i den första halvleken, men tände till som ytter i andra halvleken. Delaktig i 2-2-målet och hade några fina bollaktioner som ledde fram till inlägg och farligheter. Försvann mot slutet av matchen.

Elin Rubensson

Hade stora problem med Italiens Bonansea. Bortfintad flera gånger och bidrog heller inte så mycket offensivt som Sverige hade hoppats på inför matchen. Lurades bort av Bonansea vid Italiens 3-2-mål.

Magdalena Eriksson
Oftast säker och bestämd i duellerna, men för många misstag i övrigt. Levererade några bra fasta situationer, men också några sämre. Missade i markeringen på Italiens 2-1-mål och stod för ett misslyckat uppspel som ledde fram till Italiens 3-2-mål.

Jonna Andersson

Ingen supermatch från vänsterbacken. Hade som hela backlinjen svårigheter att hantera Italiens anfall i den första halvleken och då bjöd hon bland annat på en rensning rakt in i plan och hon var Inte klockren i duellspelet. Hade inte koll på Girelli vid 3-2-målet.

Spelade för kort tid för att betygsättas: Julia Spetsmark (IN 79).

Publicerad 2017-07-25 kl 22:51