Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

EM 2017
48v

Spetsmark skrällen: "Hur häftigt som helst"

Foto: Bildbyrån.

Sist in till senaste truppen.
Trots det tog Julia Spetsmark en plats i det svenska EM-laget.
- Hur häftigt som helst, säger hon till Fotbollskanalen.

Pia Sundhage bjöd på få skrällar då hon tog ut sin 23 spelare starka EM-trupp under tisdagen. De rutinerade spelarna från OS i fjol fanns med – men det fanns dock ett namn som stack ut.

Julia Spetsmark, med bara två landskamper på meritlistan, togs ut, i Lina Hurtigs frånvaro. Debuten kom i landskampen mot Iran i oktober i fjol. Dessutom agerade hon inhoppare i förlustmötet med USA tidigare i juni. Insatsen under den senaste samlingen samt formen under vårens damallsvenska (tre mål på nio matcher) räckte alltså för en plats i truppen.

- Jag är så klart jätteglad, det ska verkligen bli jättekul. Att som fotbollsspelare få vara med om ett EM, det känns hur häftigt som helst, säger Kif Örebro-spelaren till Fotbollskanalen.

Blev du förvånad?
- Ja, det är klart. Jag var ju sist in på det förra lägret så det är klart att jag visste att det skulle bli tufft att ta en plats i truppen så jag är jätteglad.

Vad sa Pia då hon ringde?
- Hon sa att hon inte ringer så ofta men när hon väl ringer så är det med bra besked, säger hon och skrattar.

Pia Sundhage sa under presskonferensen att Spetsmark är en spelare med ”internationella egenskaper”.

- Hon kan använda både höger och vänster fot och har bra fysik. Det går fort, och vi tycker att det håller internationell klass utifrån det vi har sett under den senaste samlingen, sa Sundhage.

Spetsmark själv menar att det är just snabbheten som är hennes bästa egenskap. Enligt 27-åringen bör Sverige sätta ribban högt inför mästerskapet.

- Jag hoppas på att vi kan gå långt. Jag tycker att vi har en trupp som kan vara med och slåss om medaljer. Jag har höga förväntningar.

Landslagskollegan Olivia Schough menar att Spetsmark kan bli ett rejält tillskott under mästerskapet.

- Hon var med förra lägret, kom in som reserv och har gjort det riktigt bra. Hon har gjort fantastiska mål i allsvenskan också. Hon kan kan nog bli ett utropstecken i EM, säger hon till Fotbollskanalen.

Publicerad 2017-06-20 kl 21:49

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER