Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Sundhage: "0-0 i premiären vore inte så dumt för oss"

Sverige (dam)

ARNHEM. Pia Sundhage lägger över pressen på Tyskland.
Själv kan hon tänka sig kryss i EM-premiären.
- 0-0 vore inte så dumt för oss, säger förbundskaptenen.

3:46
Nästa

Avbryt
Försök igen

Sveriges målsättning för EM är klar och tydlig, både spelare och ledare i truppen är öppna med att det är medalj som man vill åt.

- Målet är framåt och medalj. Men det som är mer intressant är hur vi ska dit. Vi har lagt mycket fokus på Tyskland (som Sverige möter i premiären på måndag). Vi har förberett oss för tre olika resultat. Det är viktigt att man rent analytiskt och känslomässigt klarar av vilket resultat som helst, för vi har två gruppspelsmatcher kvar efter det och vi ska till kvartsfinal. Man kan förbereda sig lite för hur man ska ta sig dit, säger förbundskapten Pia Sundhage.

ANNONS

Planen för hur Sverige ska lyckas rubba Tyskland, som man inte vunnit mot i ett mästerskap sedan 1995, finns på plats.

- Vi har en idé om hur vi bland annat kan stoppa deras anstormning i början, och en idé om hur vi ska ta oss till deras sista tredjedel. Det kommer gå fort. Det viktiga är väl att bemästra förväntningarna. För varje minut som går och det står 0-0, desto mer självförtroende får vi och desto mer stressade blir tyskorna.

Sundhage kan tänka sig ett kryss mot Tyskland.

- Skulle matchen sluta 0-0 så är det inte så dumt för oss, medan tyskorna i någon mening gärna vill sätta en stämpel på den matchen och gå vidare.

Anfallaren Fridolina Rolfö, som till vardags spelar i tyska storklubben Bayern München och känner till det tyska laget väl, säger så här på frågan om vad som är ett bra resultat för Sverige i premiären:

ANNONS

- En vinst vore ju bästa tänkbara, men vi ska inte glömma att de är jättebra. Så vi får se, det beror på hur matchbilden blir. Blir vi tillbakapressat kanske man är nöjd med oavgjort.

Se en tv-intervju med Pia Sundhage inför EM-premiären i spelaren ovan.

Publicerad 2017-07-15 kl 11:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto