Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Sundhage: "Jag vill att det smäller - annars blir jag nervös"

Sverige (dam)

ARNHEM. Sveriges första match i EM är bara dagar bort.
Pia Sundhage vet vad hon vill ska hända innan dess.
- Det viktiga är att vår stämning når en peak, säger förbundskaptenen.

Foto: Bildbyrån.

På måndag spelar Sverige sin första match i EM 2017, mot mardrömsmotståndaren Tyskland. Under onsdagen genomförde det svenska landslaget sin första träning på plats i Holland.

- En kom igång-träning, säger förbundskaptenen Pia Sundhage.

Sundhage förklarar att man medvetet valt att satsa på en lugnare första träning och tanken är att intensiteten i träningarna ska tas ner någon nivå efter uppladdningen i Sverige inför EM, för att få till friska ben på spelarna.

- Det såg ut som kalvar på grönbete på den här träningen. Jag tycker inte att det såg så bra ut, men det gör inget.

- Nu finns en längtan om att EM ska starta. Vi har redan börjat pumpa spelarna med Tyskland. Det är lite positivt pirrande nu tycker jag. Det är nu det gäller. Nu är det roligt.

ANNONS

Vad blir viktigt under de här dagarna fram till premiären?
- Det viktiga är att den stämningen som man skapat under en lång tid får lite av en peak. Det blir ju en nervositet som smyger sig på, att man uppfattar det som häftigt och tänker: "Det är nu det gäller".

Förbundskaptenen förklarar vidare att hon vill se att spelarna är på hugget och delaktiga i den taktiska uppladdningen inför turneringen.

- Visar jag något på video, slänger ut en retorisk fråga och inte får något svar, då kan jag tjura till och skälla till. Men sen är de på gång igen. Spelarna får inte vänta sig att vi (ledare) har alla svar. Vi är här tillsammans, med all den erfarenhet vi skaffat oss. 

- Sen är det viktigt att vi är friska, men att det smäller på plan. När det blir försiktigt, då blir jag nervös. Men de har inte sparat på sig själva någon gång under den här tiden.

ANNONS

Annars är eventuella skador eller sjukdomar något som Sundhage fruktar.

- Skador är inte roligt, det är stressande. Du får dra de diskussionerna vi har nu, om startelvan, vilka som ska spela och vilka som kanske ska hoppa in, en gång till om en av 23 spelare plockas bort. Och tycker vi (i ledarstaben) samma sak då? Så en skada skulle vara stressande, speciellt en skada som gör att det blir ett läge där vi inte vet om hon kan spela eller inte.

Hur är truppens status just nu, finns det några frågetecken?
- Nej, de mår väldigt bra allihopa. Det som vi haft tidigare hör jag inget om. Jag pratar inte så mycket med det medicinska teamet, det är ett gott tecken. Ett väldigt gott tecken, säger Sundhage.

Publicerad 2017-07-13 kl 08:15

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto