Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Svenska övertaget på Tyskland: "Det är en stor fördel"

Sverige (dam)

ARNHEM. Italien är utslaget, men Rysslands hopp om kvartsfinal lever.
Bra för Sverige inför gruppavgörandet?
- En stor fördel, säger Magdalena Eriksson till Fotbollskanalen.

20:09
Nästa

Avbryt
Försök igen

Sverige står på samma poäng som Tyskland inför den sista gruppspelsmatchen i EM, men har ett måls bättre målskillnad i nuläget. Kampen om förstaplatsen i grupp B kommer bli hård.

En möjlig fördel som Sverige har är att motståndet Italien redan är utslaget, medan Tysklands motståndare Ryssland fortfarande har chansen att gå vidare till kvartsfinal.

- Det ser jag ändå som en stor fördel. Oavsett om man säger att man vill avsluta med flaggan i topp så kan man inte hitta samma motivation av det som man får av att känna att man kan gå till kvartsfinal. Så det ser jag verkligen som en fördel för oss, även om vi inte får något gratis. Det är vi som ska utnyttja fördelen, säger Sveriges vänsterback Magdalena Eriksson.

ANNONS

- Först och främst ska vi ta tre poäng, det är det absolut viktigaste. Italien såg bra ut mot Tyskland. De har några luriga offensiva spelare. De vågade sätta press på Tyskland och det var absolut inte spel mot ett mål.

Sveriges keeper Hedvig Lindahl vill inte se någon underskattning av Italien.

- Börjar vi bli lite lata och ta genvägar blir det inte bra. Det är farligt att möta sådana här lag, som inte har något att förlora. Många av deras spelare vill nog visa sitt hemland att de i alla fall gjorde en bra match. Men jag tror inte någon av våra spelare kommer gå ut och ställa ut sina skor på planen, för det skulle påverka ens framtid i landslaget otroligt mycket. Det där finns inte i vårt DNA, säger Lindahl.

Vill du veta hur förutsättningarna inför den sista gruppspelsomgången ser ut, och hur Sverige kniper den där förstaplatsen? Läs mer HÄR.

ANNONS
Publicerad 2017-07-25 kl 14:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto