Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Sverige räds inte EM-flytt: "Avstånd? Det här är ju ett litet pluttland"

Sverige (dam)

ARNHEM. Rotterdam eller Doetinchem i kvartsfinalen?
Sverige tar gärna förstaplatsen i gruppen och en "längre" resa.
- Det här är ett litet pluttland, så en flytt här ska vi klara av, säger assisterande förbundskaptenen Lilie Persson.

3:11
Nästa

Avbryt
Försök igen

Sverige ser ut att gå till kvartsfinal i EM. Vinner man grupp B väntar kvartsfinal i Rotterdam (75 minuters resa), medan en andraplats skulle ge spel i Doetinchem (30 minuters resa). Både förbundskaptenen Pia Sundhage och den assisterande förbundskaptenen Lilie Persson har de senaste dagarna poängterat att det inte finns något lag som man helst vill möta i en kvartsfinal, och Persson slår fast att de blågula heller inte bryr sig om vilken stad som matchen spelas i.

- I VM och OS, då man är på helt andra platser i världen, kan det vara långa förflyttningar mellan matcher och då kan man mer prata om att man helst inte vill flytta. Där kan det handla om många timmar i flyg och så vidare. Men det här är ett litet pluttland, så en flytt här ska vi klara av, säger Lilie Persson.

ANNONS

Vad som dock spelar roll för Sverige är att komma etta i gruppen.

- Just utifrån att det skulle ge en självförtroendeboost. Om någon skulle säga: "Det vore bättre att bli tvåa" så nej. Det måste ju vara bättre att bli etta. Det vore häftigt.

På tisdag väntar Sveriges sista gruppspelsmatch, mot Italien. Till den matchen kan de blågula välja att vila flera spelare.

- Det är en belastningsfråga, men också en taktisk fråga. Hur många förändringar vågar man göra? Men vi har flera olika scenarion i alla lagdelar. Jag tror det blir fler än en förändring i startelvan. Men sen är det svårt att säga hur många, säger Lilie Persson.

- Det är en lång turnering och vi visade i OS att även Sverige klarar av att göra förändringar i varje match. Det är också ett sätt att visa att vi tror på alla spelare i truppen.

ANNONS

Den assisterande förbundskaptenen pekar ut några positioner som är extra känsliga för mycket speltid.

- De som belastas väldigt hårt är våra ytterbackar, eftersom vi har den typen av spel som vi har. Sen sliter det på mittfältarna. Det är de positionerna som är slitsamma rent löpmässigt.

Se en tv-intervju med Lilie Persson i spelaren ovan.

Publicerad 2017-07-23 kl 21:45

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto