Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Sverige välkomnar nya EM-regler: "Kan vara ett jävla viftande"

Sverige (dam)

ARNHEM. Två nya regler testas under EM i Holland.
Bland annat kan ledare tilldelas gult och rött kort.
- Bra. Det här jävla viftandet som en del tränare håller på med tillhör inte spelet, säger Sveriges assisterande förbundskapten Lilie Persson.

Foto: Bildbyrån

Uefa testar två nya regler under fyra mästerskap i år. Det gäller damernas EM, damernas U19-EM, herrarnas U21-EM och herrarnas U19-EM. Dels får lagen möjlighet att göra ett fjärde byte om en match går till förlängning och dels har domaren tillåtelse att ge ledare gult eller rött kort.

Regelförändringarna uppmärksammades av TT på torsdagens pressträff med det svenska landslaget och på frågor från nyhetsbyrån välkomnade Sveriges assisterande förbundskapten Lilie Persson de två nya reglerna. 

Om det fjärde bytet, en regel som även testades under OS förra året, säger Persson:

- Det är en möjlighet som vi utnyttjade i OS. Man kan till exempel få in en straffskytt inför en straffläggning. Nu behövde vi aldrig använda (Emma) Berglund men det var en tanke när vi tog in henne i OS (i kvartsfinalen mot USA). När man sliter hårt på spelarna är det också en jättemöjlighet. Jag tycker det är positivt, det här var klokt tänkt av någon.

ANNONS

Regeln om gula och röda kort är till för att tydliggöra när någon ledare varnas eller visas ut, skriver TT. 

- Med Pia (Sundhage, förbundskapten) är det ingen fara för hon står alltid där som ett solsken. Och det är ingen fara för mig heller. Jag spelade 17 säsonger i allsvenskan utan att få ett enda ett gult kort. Tänk om det första kommer nu, det är inte bra. Men det ska vi väl hoppa, säger Lilie Persson.

- Jag tycker den regeln är bra. För det här jävla viftandet som en del coacher håller på med för att försöka påverka domarna, det tycker inte jag tillhör spelet. Jag är för fair play. Det är en jättebra regel, så den välkomnar jag.

Publicerad 2017-07-14 kl 07:30

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto