Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

TV: Asllani: ”Vi har något unikt i gruppen”

Sverige (dam)

STOCKHOLM. Pia Sundhages sista mästerskap som svensk förbundskapten.
Kosovare Asllani vill ta avsked med ett EM-guld.
- Alla vill ge laget och ledarstaben det finaste en spelare eller ledare kan vinna, säger Asllani till Fotbollskanalen.

2:48
Nästa

Avbryt
Försök igen

EM i Holland närmar sig allt mer för det svenska landslaget. Det är mindre en månad kvar till öppningsmatchen mot Tyskland, och i dag togs truppen till mästerskapet ut.

- Vi har en bra känsla i gruppen och truppen. Jag tror att det är något unikt i att vi oavsett vilka som spelar, sitter på bänken eller läktaren alltid har en väldigt positiv attityd och sprider en positiv energi. Det ger väldigt mycket till oss i laget, säger Kosovare Asllani till Fotbollskanalen.

Du har varit med i Sundhages alla mästerskapstrupper sedan EM 2013, hur tycker du att denna trupp står sig?
- Den känns bra, speciellt när vi kommer in i mästerskapet med OS i ryggen. Vi tar med oss mycket från det mästerskapet och hoppas att vi kan visa upp det på planen också att vi kan göra det sista. Under OS blev vi utsatta för lägen där erfarenhet väger väldigt tungt, med straffläggningar och förlängningar. Jag hoppas att även de som inte hade lika mycket erfarenhet innan OS kan ta med sig det nu och att vi kan formtoppa oss för det här mästerskapet.

ANNONS

I det svenska landslaget finns hela sex spelare som är noterade för fler än 100 landskamper, och åtta spelare var även med i Sundhages första mästerskapstrupp till EM på hemmaplan 2013. Ett till stora delar sammansvetsat gäng som åker till Holland, med andra ord.

- Det betyder väldigt mycket. Även om vi har några ungtuppar som har kommit in nu så känns det som att grunden alltid har legat kvar där. Vi vill använda vår rutin och erfarenhet i mästerskap för att lyfta laget, och förhoppningsvis kan vi gå hela vägen, säger Asllani.

Just att det också är Pia Sundhages sista mästerskap som förbundskapten – blir det extra sentimentalt?
- Det är klart, det är speciellt när det blir ett avslut. Med just ett mästerskap är det också klart att vi alla vill ge laget och ledarstaben det finaste en spelare eller ledare kan vinna. Det är väldigt viktigt att ta en match i taget, som vi gjorde under OS, men i grunden vet vi alla vad vi är där för.

ANNONS

Är detta mästerskap slutet på en era?
- Det känns nästan lite så. Vi tog ändå brons 2013 och silver i OS… Jag hoppas och tror på att vi kan gå hela vägen den här gången.

Se en intervju med Asllani i spelaren ovan.

Publicerad 2017-06-20 kl 21:57

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto