TV: Blekt Sverige vann i genrepet: "Vi har kört tufft"

Sverige (dam)

Det var inget gnistrande Sverige i dagens EM-genrep mot Mexiko.
Men trots det blev det en seger med 1-0.
- Det är bra att vinna, vi har kört ganska tufft och det ser man, säger Pia Sundhage till TV12.

Det är snart dags för EM i Holland och i dag gjorde Sverige sin sista landskamp innan mästerskapet.

Efter drygt tio minuter fick Sverige det hett om öronen när Mexikos Stephanie Mayor helt gjorde bort Jonna Andersson i straffområdet. Avslutet placerade hon mot det bortre hörnet men Hedvid Lindahl stod för en riktigt bra räddning.

Det tog fem minuter till innan Sverige fick till ett farligt läge. Det var Lotta Schelin som gick in på första stolpen och försökte vinkla in ett inlägg men fick en felträff så bollen missade mål.

Efter en jämn start tog Sverige över matchen ju närmare halvtid man kom. Och efter flera halvchanser klev Linda Sembrant fram efter drygt 35 minuter. Det var efter en hörna som bollen blev liggandes strax framför mål och Sembrant la in den med en bredsida.

Nära var det också att Schelin fick göra ett mål. Men trots att bollen hamnade i nätet blev det inget - det blev bortdömt för offside.

Och Sverige som avslutade den första halvleken starkt tappade mycket av spelet i den andra halvleken. Mexiko fick komma in i matchen igen och hade flera halvchanser. Det var många tunga ben i båda lagen och spelet stannade av.

- Vi har kört ganska tufft och det ser man. Det syns att vi inte kommer in i press och vi gör lite konstiga felpass, säger Pia Sundhage till TV12.

Halvleken fortsatte att vara jämn och Sverige kunde inte riktigt vända tillbaka det och utöka ledningen utan matchen slutade 1-0.

- Vi ville prestera bättre men såhär kan genrep ofta se ut. Vi måste bli mer effektiva och våga behålla bollen i stressade lägen. Det blir mycket skjuta bort i dag för att vi är så trötta, säger Olivia Schough.

I dag blev också nytt publikrekord på Falcon Alkoholfri Arena, det gamla rekordet var 4131 och det nya blev 4204.

Sveriges startelva: Hedvig Lindahl - Jessica Samuelsson, Nilla Fischer, Linda Sembrant, Jonna Andersson - Kosovare Asllani, Lisa Dahlkvist, Caroline Seger, Olivia Schough - Lotta Schelin, Fridolina Rolfö.

Publicerad 2017-07-08 kl 20:06