TV: EM-skrällen: Danmark vidare till semi - regerande mästaren Tyskland utslagen

EM 2022 (dam)

Skrällen är ett faktum - Danmark har slagit ut Tyskland, som har vunnit sex raka EM.
Efter ett sent segermål är man nu vidare till semifinal.

Danmark har slagit alla med häpnad i dag. Efter spännande slutminuter lyckades de hålla undan och slå de regerande mästarna Tyskland med 2-1.

Det såg inte särskilt ljust ut i början av matchen. Efter drygt två minuter tog Tyskland ledningen. Det var Isabel Kerschowski som sköt utifrån, ett relativt enkelt skott men Stina Lykke Petersen i målet gjorde en riktig tavla och boxade in bollen i eget mål.

Bara minuter efter var dock Danmarks Harder på väg att kvittera. Hon utmanade och tog sig in i straffområdet men skottet var strax utanför.

Den första halvtimmen av matchen var realtivt jämn, förutom att Tysklands anfallsspel fungerade mycket bättre än Danmarks. Danmark fick inte mycket etablerat spel på offensiv planhalva, utan det var stressat och få spelare som visade sig ordentligt.

Den första halvleken slutade 1-1.

I början av den andra halvleken kvitterade Danmark genom Nadia Nadim som nickade in bollen efter ett inlägg från kanten. Tyskorna stannade upp i försvarsspelet på kanten eftersom den assisterande domaren vinkade för frispark, men huvuddomaren gav fördel.

Efter kvitteringen var det inte längre Tyskland som hade det mesta av spelet. Danmark höjde sig rejält och hade flera chanser att ta ledningen.

Det blev en jämn halvlek där båda lagen gick för ledning. Men när klockan tickade upp mot 80 minuter kom matchens tredje mål - och det var Danmark som gjorde det.

Therese Nielsen som är något av en veteran i landslaget var det som nickade in bollen och gav Danmark ledningen med 2-1.

Tyskland som inför mästerskapet hade vunnit EM sex gånger i rad är därmed utslaget.