TV: Frankrike undvek fiasko - räddades av tabbe

EM 2022 (dam)

Frankrike såg ut att gå mot totalfiasko.
Men med drygt tio minuter kvar kom kvittering till 1-1 som innebar att de är vidare till kvartsfinal och Schweiz är utslaget.

Inför onsdagens avgörande omgång ledde Frankrike grupp C före Österrike som var på samma poäng medan Schweiz var ett poäng bakom.

Schweiz behövde vinna medan det för Frankrike skulle räcka med oavgjort.

Och det märktes tidigt att matchen betydde mycket för båda lagen. Det var många tuffa närkamper och även en hel del eftersläng och snack från båda lagen direkt.

Ramona Bachmann visade också direkt att hon inte skulle bli enkel för Frankrikes backlinje att ta hand om. Hon utmanade med hennes snabbhet och fick många bollar i djupled.

Efter knappt 20 minuter fick Frankrikes Eve Perisset rött kort efter att hon drog ner just Bachmann strax utanför straffområdet. Perisset gick i tårar av planen.

Frisparken tog Martina Moser hand om. Hon la snyggt in den i straffområdet där Ana-Maria Crnogorcevic fick till en helt perfekt nick som satt otagbart i det bortre hörnet.

Det fortsatte vara en jämn och tuff match i den första halvleken och när den andra tog vid var det ett Frankrike som försökte gå mer för ett mål. Men med en spelare mindre och ett mål bakåt hade de svårt att komma till ett farligt läge och Frankrike såg ut att gå mot fiasko.

Det var först när klockan tickade upp mot 80 minuter som de fick till det där efterlängtade kvitteringsmålet. Det var Camille Abily på frispark gav Frankrike 1-1.

Schweiz målvakt Gaelle Thalmann borde ha räddat men missbedömde och boxade inte bort den utan touchade in den i målet.

De sista tio minuterna gick Schweiz fram för allt vad de kunde - men trots svettiga slutminuter för Frankrike blev det 1-1 och Schweiz är utslaget.

Frankrike blev grupptvåa och Österrike som vann mot Island i sin match vann överaskande gruppen.