TV: Island utslaget ur EM - ex-allsvenska stjärnan frälste Schweiz

EM 2022 (dam)

Island är utslaget ur EM.
Det efter att ha förlorat med 2-1 mot Schweiz under lördagen samtidigt som Frankrike kryssade mot Österrike.

Stor matchhjälte på Stadion De Vijverberg i Doetinchem blev den tidigare Umeå- och Rosengård-spelaren Ramona Bachmann. Den 26-åriga anfallaren är Schweiz stora stjärna i EM hon nickade in 2-1 från nära håll i den 52:a minuten.

Målet innebar också att Schweiz fullbordade en vändning. För Island tog ledningen med 1-0 i den 33:e, efter ett läckert anfall. Dagny Brynjarsdottir gav Fanndis Fridriksdottir en motorväg mot mål genom en oväntad djupledspass med ryggen vänd mot mål, innan Fridriksdottir utmanade en försvarare och tryckte in bollen i bortre hörnet.

Schweiz kvitterade till 1-1 precis innan paus, efter att Lara Dickenmann placerat in bollen i nät från nära håll.

Nu ligger Island sist i grupp C, på noll poäng efter två spelade matcher. Schweiz har tre poäng. Senare under lördagen kryssade Österrike och Frankrike, 1-1, vilka båda inför matchen hade full pott.

Se höjdpunkterna från Island-Schweiz i spelaren ovan.