TV: Jättemiss i slutet av Italien - Ryssland skrällde

EM 2022 (dam)

Sveriges gruppmotståndare Ryssland tog en skrällseger i EM-premiären mot Italien.
Italienskorna var dock bara centimeter från en kvittering i slutskedet efter både ribbskott och boll på mållinjen, men Ryssland vann med 2-1.

Italien var favoriter mot Ryssland i lagens EM-premiär.

Ryskorna öppnade dock piggare och fick snabbt utdelning. 1-0 kom redan efter nio minuter när Elena Danilova fick på en bra träff från distans.

Ryssland imponerade med sitt spel och skulle också utöka ledningen. Elena Morozova nådde högst på en hörna efter 26 minuter och nickade in 2-0. Ett resultat som stod sig halvleken ut.

Italien tog över spelet i den andra halvleken och jagade reducering.

Med bara två minuter kvar lyckades man få in reduceringen när Ilaria Mauro - fint frispelad av Cristiana Girelli - iskallt placerade in bollen.

Italienskorna skapade därefter ett duktigt tryck på Ryssland och hade bland ett kvitteringsmål bortdömt för offside.

Den bästa chansen kom efter 92 minuter när man först hade ett skott i ribban och sedan en boll på mållinjen.

Bollen ville dock inte in och Ryssland tog alla tre poäng.

Se jättechanserna på övertid i spelaren ovan.

Publicerad 2017-07-17 kl 20:15