Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

TV: Känslosamt slut för Sverige: "Vet inte hur jag ska hantera det här"

Sverige (dam)

ARNHEM. Efter EM-uttåget under lördagen samlades spelare och ledare för att ta farväl.
Då tackade förbundskaptenen Pia Sundhage för sig med ett tal.
- Jag höll tillbaka tårarna till sista meningen, säger Sundhage till Fotbollskanalen.

6:01
Nästa

Avbryt
Försök igen

Dagen efter Sveriges uttåg ur EM, efter en 2-0-förlust i kvartsfinalen mot värdnationen Nederländerna, mötte spelarna och ledarna media. De berättade då om sista samlingen ihop, som de hade under lördagskvällen. I samband med en middag på landslagets hotell tog förbundskaptenen Pia Sundhage farväl genom ett tal.

- Det var som att någon hade dött. Men det var väl vår dröm som dog. Jag är tom. Jag vill bara lägga mig på en solstol och smälta bort, säger yttermittfältaren Kosovare Asllani.

Lagkaptenen Caroline Seger tog även hon orda vid middagen. Hon höll ett tal från hjärtat, berättar hon.

- Jag pratade mest till Pia och tackade för åren med henne, det hon gjort för oss som lag och för damfotbollen framför allt. Men det var svårt att prata, säger Seger.

ANNONS

Sundhage själv berättar att hon tackade sina spelare och ledarkollegor.

- Det blev ett abrupt slut men jag är glad över att jag fick chansen att göra det. Jag valde mina ord väl, jag ville verkligen nå fram till spelarna och ledarna. Vi fick något form av avslut som vi ändå kan vara stolta över. Vi ska inte bli bedömda för den här sista matchen. Vi har haft fem år tillsammans, det finns bra saker där och det finns dåliga saker, säger Sundhage.

Den avgående förbundskaptenen berättar hon just nu går igenom en känslomässigt väldigt tung tid.

- Det är ett tomrum, jag vet inte riktigt hur jag ska hantera den här situationen. Jag får hantera mina känslor först och främst, för jag är väldigt ledsen över att vi inte kunde bjuda upp till mer och komma längre i turneringen, få spela två matcher till. Det är en sorg som kommer över en, som går i vågor. 

ANNONS

- Jag vet inte hur jag ska hantera det, men jag kommer ju göra det på ett eller annat sätt och man säger ju att tiden läker alla sår. Det passar alldeles utmärkt nu. Jag har fått tid av Svenska Fotbollförbundet, så jag behöver inte bestämma mig kring nästa steg i karriären förrän sista december. Jag hoppas inte att det ska ta så lång tid, men jag känner ingen stress över vad jag ska göra nu. Jag ska sätta mig ner i båten och försöka fånga upp vad jag skulle vilja göra.

Hur var det att ta farväl?
- Det var jobbigt. Till sista meningen höll jag tillbaka tårarna, men det blir känslomässigt. Vi har ju skapat en relation i hela gruppen, och då tänker jag inte bara på mig själv utan då tänker jag på alla. Det gav sig uttryck på ett varmt och känslofyllt sätt.

ANNONS

Ordet som Sundhage återkom till under lördagen, efter slutsignalen, och även under söndagen är "ledsen".

- Det här känns i hjärtat, säger 57-åringen.

Se en tv-intervju med Pia Sundhage i spelaren ovan.

Publicerad 2017-07-30 kl 14:09

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto