TV: Målkalas när England krossade Skottland

EM 2022 (dam)

England körde över Skottland när lagen klev in i EM-turneringen på onsdagskvällen. Jodie Taylor blev tremålsskytt och slutsiffrorna skrevs till hela 6-0.

England var favoriter inför matchen mot Skottland och fick en riktig drömstart. Lucy Bronze slog en fin passning som skar rakt igenom det skotska försvaret fram till Jodie Taylor. Den rutinerade anfallaren var sedan iskall när hon placerade in 1-0 till höger.

I den 26.e minuten gjorde Taylor sitt andra mål för kvällen. Efter en tilltrasslad situation där skotska försvaret först rensade ett avslut på mållinjen höll sig 31-åringen framme på returen och skickade in 2-0.

3-0 kom av bara farten efter drygt en halvtimme. Jill Scott fick på en bra träff och avslutet tog i ribban. Ellen White kom framstörtande och ökade på till 3-0.

Uppförsbacken för Skottland blev än brantare i inledningen av den andra halvleken. Steph Houghton slog en passning över halva plan, Ellen White skarvade vidare fram till Jodie Taylor som läckert lobbade bollen över skotska målvakten Gemma Fay. England skapade chans på chans och med några minuter kvar av matchen ökade Jordan Nobbs på till 5-0. Den 24-åriga Arsenal-mittfältaren snappade upp en misslyckad rensning från det skotska försvaret och skickade fick på en volleyträff som seglade in i mål. Toni Duggan, som byttes in efter knappa timmen spelad, fastställde sedan slutresultatet till 6-0 på tilläggstid.

Skottland, med svenska förbundskaptenen Anna Signeul, fick tuffast möjliga start på EM-turneringen. Nu gäller det att ladda om inför matchen mot Portugal på söndag.

Se Duggans mål i spelaren.

England: Bardsley; Bronze, Houghton, Bright, Stokes; Moore, Scott; Nobbs, Kirby, White; Taylor.

Skottland: Fay; Brown, Dieke, Barsley, Arthur; Evans, Crichton, Corsie, Weir, Brown; Ross.

Publicerad 2017-07-19 kl 22:40