Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

TV: Officiellt: Landslagsbacken klar för Chelsea - mitt under EM

Sverige (dam)

ARNHEM. Magdalena Eriksson, 23, lämnar Linköpings FC.
Försvararen är klar för engelska storklubben Chelsea.
- Otroligt kul. Skönt att det är klart, säger Eriksson till Fotbollskanalen.

1:37
Nästa

Avbryt
Försök igen

2013 kom Magdalena Eriksson till Linköpings FC och sedan dess har hon hunnit med närmare 80 allsvenska matcher. Men nu tar nyckelspelaren ett nytt steg i karriären. Mittbacken, som även kan spela vänsterback, har skrivit på för Chelsea.

Nu blir Eriksson alltså lagkamrat med landslagskompisen Hedvig Lindahl i den engelska ligans serieledare. 23-åringen har skrivit på ett kontrakt som löper över två år.

- Det känns otroligt kul. Men det är blandade känslor i och med att jag lämnar Linköping mitt i säsongen. Jag har blivit väldigt imponerad av Chelseas faciliteter, hur de ser på fotboll och hur de jobbar på träning varje dag, säger Eriksson.

ANNONS

Övergången presenteras bara två dagar innan Sveriges EM-premiär mot Tyskland, mitt under den svenska uppladdningen på plats i Holland.

- Det här har varit på gång under en ganska lång tid. Det har varit mycket detaljer hit och dit. Det mesta var klart innan jag kom hit och det har varit skönt att bara kunnat fokusera på landslaget. Sen är det skönt att det kommer ut nu, så att jag kan fokusera fullt ut på EM.

Hur mycket har du pratat med Hedvig Lindahl om Chelsea?
- Jag har frågat en hel del, om hur hon trivs och har det där. Hon har bara sagt bra saker.

Eriksson har 26 A-landskamper för Sverige på sin meritlista. Under EM ser hon ut att först och främst konkurrera om vänsterbacksplatsen.

Se en intervju med Eriksson om flytten i spelaren ovan.

Publicerad 2017-07-15 kl 12:59

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto