TV: Spanien starkast i EM-derbyt mot Portugal

EM 2022 (dam)

Spanien tog full pott i EM-derbyt mot grannlandet Portugal.
Slutsiffrorna skrevs till 2-0 efter mål av Vicky Losada och Amanda Sampedro.

Den förra Tyresö-anfallaren Jennifer Hermoso spelade från start i Spanien och i Portugal bar Linköpinstjärnan Claudia Neto kaptensbindeln.

Portugal inledde piggt men Spanien tog över efterhand och fick utdelning halvvägs in i den första halvleken. Vicky Losada stod för en fin mottagning inne i straffområdet och var iskall när hon dunkade in 1-0 bakom Portugals målvakt Patricia Morais. Dessförinnan fick Jennifer Hermoso ett jätteläge när hon frispelades - men sköt över från nära håll.

Några minuter före halvtid utökade Spanien ledningen. Amanda Sampedro sprang sig fri från sin markering och nickade in 2-0 i bortre burgaveln, vilket blev matchens sista mål.

Portugal hade inte mycket att sätta emot och Spanien knep samtliga poäng.