Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

TV: Sundhage öppnar för ny elva mot Ryssland: ”Behöver fräscht lag”

Sverige (dam)

ARNHEM. Sverige kan göra flera förändringar i startelvan till nästa EM-match.
Det berättar förbundskapten Pia Sundhage.
- En och annan ny spelare kan det bli, säger hon till Fotbollskanalen.

3:50
Nästa

Avbryt
Försök igen

Under måndagen spelade Sverige 0-0 mot Tyskland i EM-premiären. Då startade Sverige med följande lag, ett lag som även fick chansen i uppladdningsmatcherna inför EM:

Hedvig Lindahl - Jessica Samuelsson, Nilla Fischer, Linda Sembrant, Jonna Andersson - Kosovare Asllani, Caroline Seger, Lisa Dahlkvist, Olivia Schough - Fridolina Rolfö, Lotta Schelin

Vid tisdagens pressträff öppnade dock förbundskapten Pia Sundhage för att det kan bli förändringar i startelvan till fredagens match mot Ryssland.

- Ja. Vi pratar väldigt mycket om den här tuffa matchen som vi spelade i går och nu får vi en återhämtningsdag i dag. Sen vill vi att dagen före match, alltså om två dagar, ska se precis likadan ut som innan Tyskland. Vi pratar mycket med det medicinska teamet och fysteamet om hur vår morgondag ska morgondag se ut. Där kommer vi göra lite olika för olika spelare. Sen hänger det lite på träningen i morgon när det gäller hur startelvan kommer se ut. Vi behöver verkligen ett bra passningsspel, pigga fötter och vi kommer behöver återerövra bollen mot Ryssland, säger Sundhage.

ANNONS

Så du öppnar för en delvis ny startelva?
- Ja, det gör jag.

Sundhage utvecklar:

- Vi är väldigt noga med hur mycket spelarna spelat och vilken intensitet de haft. Vi behöver ett piggt och fräscht lag mot Ryssland, så att vi gör mål och får ett bra anfallsspel. Den här matchen kommer inte bli som den mot Tyskland, utan en helt annan match. Så en och annan ny spelare kan det bli.

Se en intervju med Sundhage i spelaren ovan.

Publicerad 2017-07-18 kl 15:10

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto