Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

EM 2017
36v

TV: Svenska EM-truppen har landat i Holland: "Vi pratar om medalj"

Foto: TV4

Nästa

Avbryt
Försök igen

AMSTERDAM. Det svenska landslaget har landat i Holland inför EM.
Spelarna har ett tydligt mål i sikte.
- Vi pratar om medaljer, säger Lotta Schelin till Fotbollskanalen.

På måndag spelar Sverige sin EM-premiär i Holland, mot giganten Tyskland. Under tisdagen landade den svenska spelartruppen i Amsterdam och på flygplatsen Schiphol mötte förväntansfulla spelare svensk media.

- Det känns bra att äntligen vara på plats. Formen känns bra, jag är jättesugen på att träna och komma igång. Vi har ju varit lediga lite, så nu får det gärna börja. Personligen känns det här väldigt kul. När man äldre känner man mer att man ska ta vara på den här tiden och formen som man har, säger mittfältskuggen Lisa Dahlkvist.

Dahlkvist menar att hon går in i mästerskapet med mycket optimism och stora förväntningar på Sverige. Hon har ett tydligt mål.

- Jag vill vinna medalj, säger 30-åringen.

Vad blir viktigt nu inför måndagens match mot Tyskland?
- Att få in en bra känsla för en match mot Tyskland. Det kanske inte är resultatet vi ska fokusera mest på utan mer på att göra en bra insats, att få med oss en bra prestation, svarar Dahlkvist.

Anfallsstjärnan Lotta Schelin är inne på samma linje som sin lagkamrat, hon är positiv inför turneringen.

- Man känner att det är något stort på gång. Jag har jättemycket förväntningar. Det ska bli kul bara att komma på plats, känna på det och ha en vecka att fila på lite saker. Det här ska bli skitkul. Det är ett nytt mästerskap och det är klart att vi har höga förväntningar på oss själva, men vi börjar med matchen mot Tyskland, som känns inspirerande, säger Schelin.

Har du något resultatmål?
- Vi har pratat om det ganska länge, och vi pratar om medaljer. Det är klart att vi gör det. Men som sagt, vi tar Tyskland först.

- Jag tror vi alla tänker på medalj, det finns nog inget annat med tanke på den konkurrenskraftiga grupp vi har och det vi presterat tidigare. Det känns ganska naturligt för oss att vi vill nå långt, då är väl medalj om inte annat ett väldigt fint mål. Men Tyskland är det enda vi ser just nu.

Mittfältsveteranen Caroline Seger:

- Det känns som att vi är redo för det här nu. Det är en speciell känsla med mästerskap.

Hur ser du på matchen mot Tyskland på måndag?
- Vi vet att Tyskland har ett övertag på oss redan från början, men vi har fokus på den matchen, vi har jobbat hårt och vi är väl förberedda. Det gäller också att ta bort den stora respekten lite. Det ska bli skitroligt.

Om en eventuell medalj säger Seger:

- Som alla lag vill vi ha den finaste valören. Men det är många bitar som ska stämma, det är mycket som måste bli rätt och det är mycket som kan gå fel under vägens gång. Så länge vi är starka som grupp tror jag vi kan ta det här väldigt långt.

I spelaren ser ni det svenska landslaget landa i Amsterdam.

Publicerad 2017-07-11 kl 18:18

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER