TV: Tyskland spelade ut Ryssland - vann gruppen före Sverige

EM 2022 (dam)

Tyskland spelade i kväll överlägset mot Ryssland.
Med två bortdömda mål blev det till slut 2-0 - vilket betyder gruppvinst.

Inför den slutliga omgången i grupp B ledde Sverige gruppen före Tyskland – men med bara ett mål.

Poäng räckte för Tyskland för att bli kvartsfinalklart, för att vinna gruppen behövdes det alltså att man tog fler poäng än Sverige mot Italien. Samtidigt var Ryssland tvunget att vinna för att ha någon chans.

Men det blev inte ens spännande. Tyskland tog tag i den här matchen från första sekunden och släppte inte taget.

Redan efter dryga minuten fick de ett mål bortdömt för offside.

Och sedan kom också matchens första mål i den tionde minuten när Tyskland fick en straff efter en solklar fasthållning i straffområdet - och den förvaltade backen Babett Peter. Hon la den i det vänstra hörnet och Rysslands målvakt Shcherbak var nära att ta den, men den gick in under hennes hand.

Efter målet fortsatte Tyskland att vara det bättre laget, med mycket spel i djupled där de utmanade i nästan varje anfall. Ryssland fick jobbade väldigt mycket i defensiven och hade knappt bollen på offensiv planhalva.

I slutminuterna av den första halvleken hade Tyskland också ett till mål bortdömt – även det på grund av offside.

I den 55:e minuten var det dags igen för Tyskland att hamna i målprotokollet. Tyskland fick ännu en straff som den här gången lagkaptenen Dzsenifer Marozsan kyligt placerade in vid den högra stolproten, vilket betydde 2-0 till Tyskland.

Tyskland fortsatte att vara överlägset och hade genom matchen omkring 70 procent i bollinnehav och 90 procent korrekta passningar matchen igenom.

Tyskland vann matchen och även gruppen eftersom Sverige förlorade mot italien.