TV: Frankrike säkrade gruppsegern – efter tre poäng mot Belgien

3:34

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren ovan

I startelvan gjorde Frankrike två förändringar efter 5-1-segern mot Italien. Aissatou Tounkara gjorde plats för Griedge Mbock Bathy. Clara Mateo gick in på mittfältet i stället för Sandie Toletti.

Frankrike tog ledningen redan efter 6 minuters spel när Kadidiatou Diani nådde högst på ett inlägg på bortre stolpen och nickade in 1-0 till Frankrike.

Efter knappa kvarten kom dock ett bakslag för Frankrike när Marie-Antoniette Katoto linkade av med en misstänkt knäskada. Hon ersattes kort därefter av Ouleymata Sarr.

Från ingenstans kom kvitteringen efter 36 minuters spel. Belgien kontrade efter en längre tid av franskt bollinehav och så stötte Janice Cayman in 1-1 bakom Peyraud Magnin i det franska målet.

Glädjen blev dock kortvarig för Belgien, Frankrike återtog ledningen genom Mbock som hade dröjt sig kvar i det offensiva straffområdet efter en hörna och kunde nicka in 2-1.

I matchens slutskede tilldelades Frankrike straff efter en lång VAR-granskning. Frankrikes kapten, Wendie Renard lyckades inte överlista Nicky Evrard i Belgiens mål men på returen fick den franska kaptenen öppet mål men lyckades inte heller då göra mål.

Missen från Renard skulle dock inte blir särsklilt kostsam då Frankrike vann matchen med 2-1. Resultet gör att Frankrike nu vinner grupp E oavsett resultat i den sista omgången.

Frankrike: Peyraud-Magnin - Perisset, Mbock Bathy, Renard, Karchaoui - Geyoro, Bilbault, Mateo - Diani, Katoto, Cascarino.

Belgien: Evrard - Vangheluwe, Kees, De Neve, Philtjens - Vanhaevermaet, De Caigny, Blesmans - Dhont, Wullaert, Cayman.