Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Ahmedhodzics Sheffield United hotas av tolv poängs avdrag - tar till drastiska åtgärder

Championship

Sheffield United har inte sköt ekonomin och hotas av ett tolv poängs avdrag i Championship.
Nu tar man till drastiska kostnadsreducerande åtgärder, rapporterar Daily Mail.
Bland annat stänger man av värmen som håller borta tjäle och frost på träningsplanen.

Foto: Bildbyrån.

Anel Ahmedhodzics Sheffield United går som tåget I Championship. Efter 37 spelade omgångar i den engelska andraligan placerar sig Yorkshire-klubben på andraplats i tabellen, vilket betyder direktuppflyttning till Premier League. Man har dessutom en marginal på sex poäng ner till trean Middlesborough.

Men vid sidan om planen har klubben det extremt kämpigt med ekonomin. I januari drabbades man av ett transferembargo, vilket innebar att man inte fick värva spelare, då man bland annat hade utomstående betalningar till Liverpool för Rhian Brewster och Malmö FF för Anel Ahmedhodzic. Vidare har man inte kunnat betala diverse leverantörer.

ANNONS

Nu har nästa smäll kommit.

Daily Mail rapporterar under fredagskvällen att klubben vidtagit flera drastiska kostnadsreducerande åtgärder i dagarna - då den ekonomiska krisen förvärrats de senaste veckorna - för att ha råd att betala spelarna deras löner denna månad.

Tidningen skriver att ledningen bland annat stängt av värmeslingorna på träningsanläggningens fotbollsplan, dragit ner på antalet tillfälliga arbetare och deltidsanställda, dra in data- och analysprogramvara för scouter – vilket har begränsat förmågan att förbereda truppen för kommande matcher.

Anledningen till att dessa åtgärder tas just nu är dock inte bara för att kunna betala spelarnas löner i mars månad. Enligt Daily Mail kommer klubben att drabbas av ett tolv poängs avdrag av ligaorganisationen EFL om man försätts under förvaltning innan nästa torsdag.

ANNONS

Utöver en andraplats i Championship har klubben tagit sig till kvartsfinal i FA-cupen, där man under söndagen möter Norwich City. Hade inte klubben avancerat så långt i tävlingen hade man med stor sannolikhet redan försatts under förvaltning, menar Daily Mail, då prispengarna för avancemangen mot AFC Wrexham och Tottenham Hotspur har hållit klubben över vattenytan ur ett ekonomiskt perspektiv.

Enligt tidningen känner dock klubben i dagsläget ett lugn kring att man kommer att kunna betala spelarna deras löner i mars månad.

Publicerad 2023-03-18 kl 09:50

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto