Alonso sänkte Arsenal - sköt Chelsea till seger i svängigt Londonderby

Chelsea besegrade i dag Arsenal med 3-2 i Londonderbyt.
Marcos Alonso blev hjälte med matchens avgörande mål.
- Tre välförtjänta poäng, säger hjälten till BT Sport enligt BBC.

Chelsea inledde matchen i högt tempo och chockade i den nionde minuten Arsenal genom att ta ledningen i derbyt på Stamford Bridge. Marcos Alonso tog sig fram längs vänsterkanten och hittade in med ett fint inspel till Pedro framför mål, som var kylig, lurade Petr Cech och gav hemmalaget ledningen till 1-0 i matchen.

Arsenal var i sin tur inte helt ofarligt och var några minuter senare nära att utjämna till 1-1. Pierre-Emerick Aubameyang fick en fri yta framför mål, men sköt över. Då utökade i stället Chelsea genom en snabb spelvändning till 2-0. Den kritiserade spanske anfallaren Alvaro Morata tog vara på en crossboll och sköt Chelsea till utökad ledning.

Men därefter lyfte Arsenal igen. Först reducerade Mchitarjan i den 37:e minuten med ett skott utifrån och fyra minuter senare smällde Alex Iwobi upp 2-2 i nättaket. Det stod sig första halvlek ut.

Andra halvlek blev dock varken lika anfallsglad eller målrik som första halvlek. Det dröjde fram till matchens sista minuter innan publiken fick se ett avgörande mål. Alonso höll sig åter framme och sköt 3-2 till Chelseas andra seger i år.

- Jag tycker att det var fifty-fifty i första halvlek. Vi inledde matchen genom att dominera och sedan tappade vi lite. De spelade bättre, men i slutändan var vi bättre än dem. Det är tre välförtjänta poäng, säger Chelseas spanske hjälte Marcos Alonso till BT Sport enligt BBC.

Desto värre är det för Arsenal och nye tränaren Unai Emery, som därmed inkasserade säsongens andra raka förlust efter noll poäng i premiären mot Manchester City.

- Vi ville vinna, det är alltid vårt mål, men vi led defensivt med tre mål, men hade också chanser för att göra fler mål. Jag tycker att resultatet ska vara 3-2, men jag tycker också att vi hade chanser för fler mål, säger Emery till BT Sport enligt BBC.

Chelsea: Kepa, Azpilicueta, Rudiger, Luiz, Alonso, Jorginho, Kante, Barkley, Willian, Pedro, Morata.

Arsenal: Cech, Bellerin, Sokratis, Mustafi, Monreal, Guendouzi, Xhaka, Iwobi, Özil, Mchitarjan, Aubameyang.