Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Ancelotti bombsäker: ”Chelsea kommer inte åka ut mot Köpenhamn”

Spännande åttondel i Köpenhamn på tisdag. Men en eventuell skräll finns inte på kartan för Carlo Ancelotti.
- Chelsea kommer inte åka ut mot Köpenhamn, säger italienaren enligt the Guardian.

På tisdagskvällen går Chelsea ut på Parken med ryggen mot väggen. Champions League är den sista återstående titelchansen för Londonlaget, och det första steget mot en final på Wembley är ju FC Köpenhamn. Enligt Ancelotti är det dock ett steg man kommer att ta – för ett uttåg redan i åttondelsfinalen är otänkbart.

- Chelsea kommer inte åka ut mot Köpenhamn. Att spela en sån här match ger oss rätt sorts press.

- Kanske kan den här matchen vara ett bra tillfälle att få ett resultat och, givetvis, hålla vår säsong vid liv. Vi är ute ur FA-cupen, vi har inte gjort bra ifrån oss i Premier League – att vinna Champions League blir inte enkelt, och det ger oss mycket motivation.

Ancelottis framtid har ju annars varit på tapeten, när han själv har sagt att han inte vill träna ett lag som inte spelar Champions League. Med Chelsea på femteplatsen och i dålig form just nu, är det inte ett omöjligt scenario att laget missar den prestigefyllda turneringen. Ancelotti svarade dock kort och gott ”nej” på frågan om han någonsin kunde tänka sig att sluta – och utvecklade sedan situationen:

- Jag är inte här för att begrunda min egen position. Det är ägaren som måste göra det. Jag ska bara jobba och göra mitt bästa.

Publicerad 2011-02-21 kl 08:57
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons