Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Ancelotti sågar Italien: ”Jag lever som en Gud här”

Det går tungt för de italienska klubbarna i Europafotbollen. Nu sågar Ancelotti sitt eget land.
- Den italienska krisen fortsätter, säger han till La Repubblica.

De italienska klubbarna tappar fotfäste i Champions League – både nu och på sikt. Samtidigt som Milan, Inter och Roma samtliga förlorade sina första möten, gjorde ytterligare italienska förluster i Europa League att Tyskland går om Italien på Uefa-koefficienten. Det innebär att Bundesliga från och med 2012/13 kommer ha ett lag mer än Serie A i Champions League. Carlo Ancelotti sågar nu italiensk fotboll.

– Den italienska krisen fortsätter. Det är för små investeringar, för få talanger och stora svårigheter för landslaget. En gång i tiden gjorde den italienska taktiken skillnad. Nu har de andra kommit ikapp.

Ancelotti fortsätter med att säga att italiensk fotboll har stått stilla medan andra länder, ligor och lag har utvecklats. Han menar också att andra lag blivit bättre på att utnyttja omställningar.

- Det man kunde se i åttondelsfinalerna var att de vanns med kontringar. Det går inte att uppfinns så mycket nytt i fotboll. Förr handlade det om att överraska och kontra – nu handlar det om omställningsspel.

Ett annat problem som Ancelotti ser är skillnaden på arenorna i England och Italien. Han menar att i England kan man spendera en hel dag på en arena – medan upplevelsen är annorlunda i Italien.

- I italien är inte arenorna särskilt bekväma. Och planerna är hemska – och har så gjort sedan 1990.

Därför säger nu Ancelotti att han gärna ser sig själv stanna i England och i Chelsea en lång tid framöver.

- Jag räknar med att stanna. Jag lever som en Gud här.

Publicerad 2011-02-25 kl 17:34
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons