Arsenal fick oavgjort - trots Almunias blunder

Manuel Almunia gjorde en stormatch mot Barcelona senast - men mot West Bromwich kostade han Arsenal viktiga poäng med en jättetavla.

West Bromwich tog ledningen direkt mot ett sargat Arsenal. Reid nådde högst på en hörna och markerande Ramsey kunde inte nå på honom i nickduellen. Nicken var dock varken särskilt hårt eller välplacerade, men Manuel Almunia var inte nära bollen ändå. Kamerorna riktade omedelbart efter målet in sig på en bedrövad Almunia - och Jens Lehmann på avbytarbänken.

Det blev sedan än värre för Almunia. I andra halvlek kom en långboll som Squillaci såg ut att ha koll på. Då gick Almunia ut, störde sin mittbackskollega - och Peter Odemwingie stal bollen och rullade in den i öppet mål.

Arsenal kom närmare efter 71 minuter när Arsjavin dunkade in bollen i mål. Gunners fortsatte jaga mål, och med lite mindre än kvarten kom också kvitteringen. Holländaren Robin van Persie glidtacklade in bollen i mål efter en tilltrasslad situation.

Matchen slutade dock 2-2 - garanterat en besvikelse för Arsenal som inte har råd att tappa poäng mot bottenlag om laget ska kunna sno guldet från Manchester United.

West Brom: Carson, Reid, Meite, Olsson, Shorey, Scharner, Mulumbu, Brunt, Morrison, Thomas, Odemwingie

Arsenal: Almunia, Sagna, Squillaci, Koscielny, Clichy, Wilshere, Denilson, Ramsey, Nasri, Arshavin, van Persie

Publicerad 2011-03-19 kl 18:14