Arsenal krossade Nottingham Forest – efter Reiss Nelsons succéinhopp

Bukayo Saka klev av skadad, Reiss Nelson klev in och blev matchens man.
Två mål och en assist för Nelson blev det när Arsenal återtog serieledningen.

Arsenal fick en smakstart på hemmamötet med Nottingham Forest. Bukayo Saka lättade fram bollen till Gabriel Martinelli som nickade in 1-0 och i firandet visade Arsenal-truppen sitt stöd till Pablo Mari som knivhöggs i ett vansinnesdåd i ett köpcentrum i Milano.

Bukayo Saka imponerade stort under sina första 27 minuter på plan, faktum var att det också bara blev knappa halvtimmens spel för Arsenal-stjärnan. Efter problem med fotleden tvingades han kliva av skadad. Reiss Nelson kom in och ersatte Saka.

Efter Sakas skada avtog Arsenals dominans men de klev in i halvtidspausen med en 1-0-ledning.

- Det började så bra för Arsenal men de har haft det tyngre sedan Sakas skada. Arsenal leder men det är långt i från bekvämt, sa Sky Sports Nick Wright efter 45 minuters spel.

I den andra halvleken skulle Reiss Nelson sätta sin prägel på matchen. Efter sju minuters spel av halvleken hade Nelson blivit tvåmålsskytt och saknaden av Bukayo Saka var inte speciellt stor på Emirates Stadium just den här eftermiddagen.

- Nelson hade inte gjort mål för Arsenal på nästan två år. Nu har han gjort två på tre minuter. ’Super-sub’ Nelson är på rätt ställe igen, säger Nick Wright på Sky Sports.

Men Nelson var inte nöjd där, han stod sedan också för assisten fram till Thomas Parteys 4-0-mål.

- Två mål och en assist för Reiss Nelson på åtta minuter i andra halvlek. Arsenal saknar inte Saka för tillfället, säger Sam Blitz, reporter på Sky.

Matchen slutade hela 5-0.

Arsenal: Ramsdale - White, Saliba, Gabriel, Tomiyasu - Ödegaard, Partey, Xhaka - Saka, Jesus, Martinelli.

Nottingham Forest: Henderson - Aurier, Cook, McKenna, Lodi - Yates, Freuler, Kouyate - Gibbs-White, Awoniyi, Lingard.