Arsenal nära cupchock - Fabregas räddade omspel mot Leeds

Det var nära ögat för Arsenal mot Leeds, men en straff i 89:e minuten räddade ett omspel för Londonlaget.

Trots att Leeds förra året skrällde genom att slå ut Manchester United ur FA-cupen var Arsenal favoriter hema på Emirates när man tog emot Leeds som numera huserar i The Championship.

Och det var Arsenal som hade kommandot, i alla fall till och med den 54:e minuten då Max Gradel gjordes omkull av Denilson och domaren blåste straff. Robert Snodgrass sköt ingen perfekt straff, men trots att Szczesny var på bollen så sköt han 1-0 för Leeds.

Leeds hade chanser att utöka sin ledning men i 89:e minuten så drogs Theo Walcott ner och det var Arsenals tur att få chansen från elva meter. Cesc Fabregas var kall och satte säkert 1-1, och räddade därmed ett omspel för Arsenal.

Arsenal-Leeds 1-1
0-1 54' Snodgrass (straff)
1-1 89' Fabregas (straff)

Arsenal: Szczesny, Eboue, Djourou, Squillaci, Gibbs, Rosicky, Denilson, Song, Arsjavin, Bendtner, Chamakh.
Avb: Fabianski, Fabregas, Vela, Walcott, Ramsey, Clichy, Miquel.

Leeds: Schmeichel, Connolly, Bruce, O'Brien, Parker, Watt, Howson, Johnson, Gradel, Snodgrass, Becchio.
Avb: Higgs, Collins, Paynter, Hughes, Bromby, Somma, McCormack.

Publicerad 2011-01-08 kl 16:09