Aston Villa vann toppmötet med Arsenal - McGinn hjälte

Arsenals segersvit är bruten.
Toppmötet med Aston Villa slutade i 1-0-förlust efter ett drama.
- Vi förtjänade inte att förlora, säger Arsenal-tränaren enligt BBC.

Arsenal hade fyra raka Premier League-segrar inför mötet med toppkonkurrenten Aston Villa på bortaplan. Men det blev ingen femte triumf. Hemmalaget i Birmingham satte punkt för vinstraden efter en rivstart.

I den sjunde minuten hittade Leon Bailey in till John McGinn med ett snett inåt bakåt-inspel och därifrån dundrade skotten in 1-0 efter att ha vänt på en femöring.

- Den vändningen från McGinn är helt fantastisk, sa Liverpool-ikonen Jamie Carragher i Sky Sports.

Med dryga tio minuter kvar till paus var Arsenal nära att kvittera. Emiliano Martinez hamnade snett i en utrusning och Gabriel Martinello lyfte över Aston Villa-keepern. Bollen var på väg in i mål, men rensades undan i sista stund.

Kort därefter fick Martin Ødegaard avsluta från nära håll efter fint samspel i Arsenal. Emiliano Martinez var med på noterna och svarade för en relativt enkel räddning.

Ställningen var 1-0 i paus.

Arsenal radade upp chanser i den andra akten och flera gånger om var det nära Emiliano Martinez blev överlistad. Bortalaget hade förtvivlat svårt att få in bollen i nät.

I slutminuterna utspelade sig drama. Kai Havertz hade en boll i mål efter ett inlägg, där bollen studsade och for på både hans och Matty Cashs händer. Situationen blev ämne för VAR, och där kom domaren fram till att målet skulle dömas bort.

- Den tar på Havertz hand före han petar in den. Den kommer från hans hand. Ett otroligt domslut från domaren i realtid, sa Carragher.

Domaren dömde bort målet direkt när det inträffade, men VAR ingrep för att säkerställa rätt domslut.

I samband med det bortdömda målet fick Emiliano Martinez en dobb i ansiktet, vilket slutade i blodvite. Men argentinaren kunde fullfölja matchen.

Matchen slutade i 1-0-seger för Aston Villa, som slog ett klubbrekord. Birmingham-laget är nu uppe i 15 raka hemmasegrar i ligan, vilket aldrig tidigare skett, enligt BBC.

- Alla kredd till oss som inte spelade lika bra som vi gjorde i onsdags (1-0-seger mot Man City, men ändå håller nollan mot de i mitt tycke bästa lagen i ligan. Ytterligare en enorm seger för oss, säger McGinn till Sky Sports enligt BBC.

Arsenaltränaren Mikel Arteta, som var avstängd mot Aston Villa:

- En riktigt bra insats och jag tycker att vi var det bättre laget. Jag tycker inte vi förtjänade att förlora, säger han till Sky Sports enligt BBC.

Oroande för Arsenal var att stjärnan Bukayo Saka såg ut att plågas av någon form av smärta under andra halvlek.

- Saka rör sig inte obehindrat, han linkar. Han har händerna på knäna, lutar sig ner och känner på vänsterfoten. Han kämpar på ändå, oavsett om det är blåmärken eller något allvarligare än så, sa BBC-kommentatorn John Murray i BBC.

Resultatet innebär att Arsenal är tvåa i Premier League en poäng bakom Liverpool. Aston Villa är trea, en poäng bakom Arsenal.

Aston Villa: Martinez - Konsa, Diego Carlos, Torres, Digne - McGinn, Kamara,  Douglas Luiz, Tielemans - Bailey - Watkins.

Arsenal: Raya - White, Saliba, Gabriel, Zintjenko - Rice, Ødegaard, Havertz - Saka, Jesus, Martinelli.

Publicerad 2023-12-09 kl 20:26