Aubameyang tvåmålsskytt - sänkte Leicester i Arsenals tionde raka seger

Arsenal var i brygga mot Leicester i Premier League.
Då hoppade Pierre-Emerick Aubameyang in och blev tvåmålsskytt till 3-1 i Londonklubbens tionde raka seger.
- Vi är glada, säger Arsenal-tränaren Unai Emery till Sky Sports.

Arsenal klev in till kvällens möte med Leicester med en fin trend och nio raka segrar i alla turneringar. Nu behövde Londonklubben en tionde seger för att hänga på övriga lag i toppen av tabellen i Premier League.

Leicester visade däremot tidigt att det inte skulle bli en enkel väg till tre poäng den här kvällen för Arsenal på Emirates Stadium. Bortalaget tog i den 31:e minuten ledningen i matchen efter att Benjamin Chilwell sköt via Hector Bellerins fot in i mål till 1-0.

Strax före halvtid fick spanjoren sin revansch.

Bellerin avancerade längs högerkanten och satte in bollen i straffområdet till Mesut Özil, som var kylig och slog till direkt till 1-1, tyskens 30:e Premier League-mål i karriären, vilket innebär att han nu är bäste tyske målskytt i den engelska ligan.

- Özil står för väldigt bra insatser varje träning och match. Spelarna jobbar hårt för att hjälpa varandra. I dag var både lagets och Mesuts insats väldigt bra, säger Arsenal-tränaren Unai Emery till Sky Sports.

I den 61:e minuten hoppade Pierre-Emerick Aubameyang in och förändrade därefter tillställningen totalt. Först sköt han 2-1 i den 63:e minuten efter inspel i straffområdet av Bellerin och därefter avslutade han tre minuter senare ett drömanfall till 3-1.

Arsenal vann mötet med samma siffror, bärgade tionde raka segern i alla turneringar och lyfte till fjärdeplats i tabellen i Premier League. Leicester är kvar på elfteplats i ligan.

- Vi är glada eftersom att vi är under utveckling. Vi behöver spela med organisation, men också med hjärta. Vi börjar att spela med hjärta, säger Emery.

Arsenal: Leno - Bellerín, Holding, Mustafi, Lichtsteiner - Torreira, Xhaka - Mchitarjan, Özil, Iwobi - Lacazette.

Leicester: Schmeichel - Amartey, Evans, Maguire, Chilwell - Mendy, Ndidi - Pereira, Iheanacho, Maddison, Vardy.