Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Avslöjar: Swanseas klipp – så mycket kostade Nordfeldt

Premier League

Kristoffer Nordfeldt lämnade i går Heerenveen för Swansea. Enligt uppgifter till Fotbollskanalen för omkring 4,5 miljoner kronor - något agenten förnekar.
- Det var mer än så, säger Perry Overeem.

Foto: Scanpix

Under tisdagen blev det klart att Kristoffer Nordfeldt lämnar Heerenveen för Swansea. Den 26-årige landslagsmålvakten tar nu ett steg till en av de stora ligorna i Europa – Premier League – efter flera framgångsrika år i Holland.

Enligt uppgifter till Fotbollskanalen kostade Nordfeldt så lite som 500 000 euro, omkring 4,6 miljoner svenska kronor, för Swansea. Men agenten förnekar uppgiften.

- Den summan stämmer inte. Han kostade mer. Men jag kan inte säga exakt hur mycket. Det är mellan klubbarna, säger Perry Overeem.

Fotbollskanalens källor uppger att Heerenveen först förkastade ett bud i samma prisklass för Nordfeldt och att målvakten då blev besviken, visade sitt missnöje för klubben och satte press på Heerenveen för att få till en övergång. Nordfeldts kontrakt löpte till en början ut redan i sommar, men Heerenveen utnyttjade för en tid sedan en ensidig option och förlängde avtalet till nästa sommar.

ANNONS

Innan dess hade klubben meddelat svensken att man inte tänkte stå i vägen för honom i sommar och redan i mars förklarade Nordfeldt i en intervju med Fotbollskanalen att han skulle lämna den holländska klubben i det här transferfönstret.

När Nordfeldt, som alltså hela tiden varit inställd på en flytt, fick besked om att Heerenveen nobbat bud på honom blev han alltså besviken. Men processen innan Heerenveen kom överens med Swansea vill inte målvaktens agent kommentera.

- Förhandlingarna mellan klubbarna har inget med mig att göra. Jag kan inte ge någon information för jag vet inte något. Till slut blev allt bra och de nådde en överenskommelse. Inget mer med det, säger Overeem.

Nu har Swansea Lukasz Fabianski och Kristoffer Nordfeldt i truppen - och enligt engelska BBC är klubben även ute efter att värva ytterligare en målvakt.

ANNONS
Publicerad 2015-06-24 kl 17:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto