Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS
Englandsbevakningen sponsras av:

Backe tror på Olsens Villa-flytt: "Måste ta chansen"

Premier League

Robin Olsen är klar för spel i Aston Villa.
Experten Hasse Backe tycker att det är en bra flytt.
- När möjligheten väl ges måste han ta chansen, säger Backe till Fotbollskanalen. 

Foto: Bildbyrån.

Sveriges landslagskeeper Robin Olsen, 32, är klar för en ny utlåning från Roma - den fjärde på tre och ett halvt år sedan flytten till klubben sommaren 2018. Efter ett halvår med Sheffield United i Championship blir det nu spel med Aston Villa i Premier League. 

Olsen kommer framöver att konkurrera med den argentinske landslagsmålvakten Emiliano Martinez, 29, som varit ordinarie i Villa sedan sommaren 2020. 

C Mores expert Hasse Backe tycker att Olsen gör en bra flytt.

- Det är ändå bra för Robin Olsen. Jag tycker att han har hamnat i en lite märklig situation med ett antal utlåningar. Det är dock bra med Aston Villa, då det är Premier League och jag tycker att han har en ganska vettig chans mot Martinez för att bli förstemålvakt, säger Backe till Fotbollskanalen och fortsätter:

ANNONS

- Samtidigt är han inne i det här med utlåningar utan att aldrig riktigt få fäste. Jag känner bara: "Varför får han inte fäste i någon av klubbarna?". Han spelar ju bra i landslaget, vilket inte kan undgå någon som scoutar målvakter. Man kan bara hoppas på att han får fäste i Aston Villa och kan spela till sig en förstaplats. Det är kanske inte helt lätt mot Martinez, men det känns ändå rimligt att Olsen kan vara med och konkurrera ordentligt. 

Backe tror att tränaren Steven Gerrard kan tänka sig att byta förstemålvakt.

- Martinez har stått mycket och har varit förstekeeper under snart två säsonger, men varför lånar man in Olsen då? Visst, det kan vara som andremålvakt. Då är man i sådana fall tillbaka i samma visa med att inte få fäste någonstans, utan går runt på utlåningar. Det känns lite färglöst för Robin Olsen. Men vad ska han göra? Vad har han för alternativ? När möjligheten väl ges måste han ta chansen och möjligheten. Sedan kan han inte göra så mycket mer, så jag tycker ändå det är rätt med en utlåning till Aston Villa.

ANNONS

Är det lite av en chansning med tanke på att det inte är säkert med speltid?
- Han har varit drabbad av det hur länge som helst, men han är fortfarande på absolut högsta nivå när det gäller alla landskamper oavsett lite speltid. Han är sensationellt bra på det viset, att han kan komma med lite speltid och leverera på absolut högsta nivå som i EM.

Vad tror du att han kan göra för att få fäste i en lite större klubb?
- Det enda han kan göra är att imponera på målvaktstränaren, så målvaktstränaren sedan har sin dialog med Steven Gerrard. Det är ofta den vägen det går. Huvudtränaren följer inte målvakterna sådär jättenoga, utan förlitar sig ofta på målvaktstränaren. Han måste därmed imponera på målvaktstränaren, som sedan behöver ha en dialog med Gerrard och när han väl får möjligheten måste han vara felfri. Det är vad det handlar om. 

ANNONS

Olsen har fortfarande kontrakt med Roma till sommaren 2023, och oavsett vad som händer i sommar tror Backe att målvakten till slut kommer få fullt förtroende i en klubb framöver.

- Jag hoppas han får fäste någonstans för hans egen skull, så han kan slå sig till ro och känna trygghet i en klubb, där det satsas på honom och där han får sina möjligheter. Han är lite över 30 år, så den möjligheten kommer att finnas. Så länge han levererar på landslagsnivå kommer även klubbar att hålla ögonen på honom. 

Publicerad 2022-01-18 kl 18:46

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto