Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS
Englandsbevakningen sponsras av:

Officiellt: Olsen går på lån till Aston Villa

Premier League

Robin Olsen byter Championship mot Premier League.
Den 32-årige svenske målvakten lånas ut till Aston Villa - och enligt uppgifter finns en köpoption inskriven i avtalet. 
- När jag hörde om intresset bestämde jag mig för att göra allt jag kan för att byta klubb, säger Olsen till klubbens hemsida. 

Foto: Bildbyrån

Robin Olsen.

Sveriges landslagsmålvakt Robin Olsen, 32, blev inför den här säsongen utlånad från Roma till Sheffield United, men lämnar nu Championship-klubben efter elva matcher i den engelska andraligan. Olsen återvänder i stället till Premier League.

Efter flera dagar med rykten kommer nu en bekräftelse om att Olsen går på lån till Steven Gerrards Aston Villa, som är på 13:e-plats i den engelska högstaligan. 

I Aston Villa är i dagsläget argentinaren Emiliano Martinez, 29, förstemålvakt. Han kom till klubben från Arsenal under 2020 och är den här säsongen noterad för 19 matcher i Premier League. Förra säsongen spelade han samtliga matcher med Villa i högstaligan.

ANNONS

- Jag är väldigt, väldigt glad. Det har varit några dagar där jag bara har väntat på att få komma hit. När jag vaknade i dag visste jag att jag skulle skriva på för klubben, då var jag väldigt lycklig, säger Robin Olsen i en kommentar till klubbens hemsida.

- Det var ett enkelt val. Direkt när jag hörde om intresset från min agent bestämde jag mig för att göra allt jag kan gör att byta klubb och skriva på för Villa. För mig är Premier League bästa ligan i världen och klubben gör det bra för tillfället, det gjorde bara valet enklare.

Robin Olsen fick även kommentera konkurrenssituationen med Martinez.

- Han är en väldigt bra målvakt. Att jobba med honom kommer att göra mig till en bättre målvakt och förhoppningsvis kan vi göra varandra bättre. Jag ska bara njuta och försöka utvecklas, säger den svenske landslagsmålvakten.

ANNONS

Engelsmannen Jed Steer, 29, varit andremålvakt i klubben den här säsongen. Villa har dock haft en målvakt för lite i A-truppen sedan i somras, då Tom Heaton, 35, lämnade för en comeback i Manchester United. 

Olsen var under förra säsongen utlånad till Everton och gjorde då sju matcher i Premier League. Sedan återvände målvakten till Roma igen, som han tillhört sedan flytten från FC Köpenhamn under 2018. Tidigare har han även varit på lån hos Cagliari. 

C Mores expert Hasse Backe tror att Olsen kan konkurrera ut Martinez som förstemålvakt.

- Martinez har stått mycket och har varit förstekeeper under snart två säsonger, men varför lånar man in Olsen då? Visst, det kan vara som andremålvakt. Då är man i sådana fall tillbaka i samma visa med att inte få fäste någonstans, utan går runt på utlåningar. Det känns lite färglöst för Robin Olsen. Men vad ska han göra? Vad har han för alternativ? När möjligheten väl ges måste han ta chansen och möjligheten. Sedan kan han inte göra så mycket mer, så jag tycker ändå det är rätt med en utlåning till Aston Villa, säger Hasse Backe till Fotbollskanalen

ANNONS

Lånet sträcker sig till slutet av säsongen.

Enligt trovärdiga Sky Sport Italia-journalisten Gianluca di Marzio har Aston Villa en köpoption inskriven i avtalet på 3,5 miljoner euro, motsvarande cirka 36 miljoner kronor. Skulle Birmingham-klubben välja att aktivera optionen innan lånet tar slut bekräftas övergången och Robin Olsen blir kvar i Premier Leauge på permanent basis.

Publicerad 2022-01-18 kl 18:45

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto