Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bekräftat: Rooney lämnar DC United

Championship

Wayne Rooney lämnar DC United.
- Det är dags, säger han enligt The Athletic.
Manchester United-ikonen är nu favorit att ta över Birmingham, enligt uppgifter.

Foto: Bildbyrån

Wayne Rooney.

Trots att DC United besegrade New York City med 2-0 under natten till söndagen räckte det inte. Huvudtränare Wayne Rooney och hans mannar missar slutspelet i MLS, och nu sker förändringar i klubbar.

DC United meddelar nämligen att man går skilda vägar med Manchester United-ikonen. Ett beslut som är fattat via en gemensam överenskommelse.

- Det är dags nu. Det är rätt tid, och det handlar om timing. Vad som väntar härnäst vet jag inte. Jag har sett massa rykten i media men jag har inget nytt uppdrag på gång, säger Rooney enligt The Athletic.

37-åringen kopplas bland annat ihop med Birmingham, som ligger på sjätte plats i Championship. Rooney anses vara "favorit" till uppdraget, enligt brittiska medierapporter.

Annons

DC Uniteds vd Jason Levien om tränarrockaden som väntar:

- Vi har pratat med Wayne och kommit överens om att det är bäst för oss att gå skilda vägar. Vi är tacksamma gentemot Wayne Rooney för allt han har gjort för vår klubb och för fotbollen i huvudstaden, först som spelare och lagkapten och senaste tiden som tränare, säger han.

- Han förblir en viktig del av DC United-familjen och en uppskattad vän.

Wayne Rooney kom till DC United redan sommaren 2018, då som spelare. Drygt fyra år senare tog han över som huvudtränare för MLS-klubben efter att ha basat över Derby mellan 2020-2022.

Publicerad 2023-10-08 kl 08:19

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto