Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Beskedet: Utredningen mot Mason Greenwood läggs ner

Premier League

Mason Greenwood har stått åtalad för flera brott mot sin ex-flickvän.
Nu meddelar Manchester-polisen att utredningen läggs ner.
"Vi kommer inte att kommentera det ytterligare", står det i ett pressmeddelande.
Samtidigt har Manchester United inlett en egen intern utredning.

Foto: Bildbyrån.

Mason Greenwood.

Sedan i slutet av januari 2022 har Mason Greenwood stått åtalad för försök till våldtäkt och misshandel som orsakat kroppsskada, bland annat. Målsägande är hans ex-flickvän.

Som en följd av anklagelserna har 21-åringen varit avstängd av Manchester United sedan dess. Rättegången var planerad att äga rum 27 november, 2023. Men nu kommer besked om att den inte blir av.

På torsdagen meddelar Manchester-polisen att utredningen mot Mason Greenwood läggs ner. Alla anklagelser som riktats mot honom har lagts ner och han är inte längre åtalad för något brott.

"Med tanke på den omfattande mediabevakningen kring det här fallet är det bara rätt att dela nyheten om att den 21-årige man, som gripits och åtalats i samband med en utredning som inleddes i januari 2022, inte längre riskerar att straffas för något brott i ärendet", skriver polisen i ett pressmeddelande.

Annons

"Trots medias och allmänhetens intresse för det här fallet har vi tagit beslut om att inte kommentera det ytterligare i några detaljer".

Enligt The Times har en talesperson för Åklagarmyndigheten kommenterat beslutet att lägga ner misstankarna på följande sätt:

"I det här fallet innebar kombinationen av tillbakadragandet av nyckelvittnen och nytt material som har kommit fram gjort att det inte längre fanns en realistisk utsikt för en fällande dom. Under de omständigheterna är vi skyldiga att lägga ner fallet", säger talespersonen.

Senare under torsdagen släppte Manchester United ett uttalande:

"Manchester United har noterat Åklagarmyndighetens beslut om att lägga ner alla anklagelser mot Mason Greenwood. Klubben kommer nu att genomföra sin egen process innan nästa steg bestäms", skriver klubben.

Annons

Mason Greenwood kommer inte att träna eller spela för Manchester United förrän den interna utredningen är klar. Någon tidsram har inte satts upp, och klubben kommer inte heller att ge några fler kommentarer kring saken.

21-åringens nuvarande kontrakt, som fortfarande gäller, sträcker sig till 2025.

Publicerad 2023-02-02 kl 18:26

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto