Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND
1v

Bielsa erkänner - skickade spion till Derbys träning: "Lampard sa att jag inte respekterade fair play"

Foto: Bildbyrån

Polis tillkallades till Derbys träningsanläggning på torsdagen då en person "betett sig mystiskt".
Nu tar Leeds manager Marcelo Bielsa ansvar för händelsen - och erkänner att han skickade en spion.
- Jag är den ende som är ansvarig. Det här är inte olagligt, säger Bielsa till Sky Sports.

Under fredagskvällen tar Leeds emot Derby i ett toppmöte i Championship. Förspelet till matchen har kommit att handla om "spion-gate". Engelska medier rapporterar att polis under torsdagen tillkallades till Derbys träningsanläggning då en person "betett sig mystiskt".

Enligt flera medier handlade det om en spion från Leeds. Detta bekräftade Leeds manager Marcelo Bielsa inför fredagskvällens match.

- Det är sant, det var någon från Leeds United. Den som är ansvarig för den här incidenten är jag. Det spelar ingen roll om detta är lagligt eller olagligt eller rätt eller inte. För mig är det tillräckligt att Frank Lampard (Derbys manager) och Derby County inte tyckte att det var rätt sak att göra för att jag ska se att jag inte betett mig bra. I går pratade jag med Frank Lampard och han sa att för honom respekterade jag inte fair play. Jag är av en annan åsikt men det viktiga är vad Frank Lampard och Derby County tycker, säger Bielsa till Sky Sports.

Argentinaren tar ensam på sig händelsen.

- Jag är den ende som är ansvarig för det. Jag frågade inte om Leeds Uniteds tillåtelse att göra det. Utan att rättfärdiga det så har jag använt det tillvägagångsättet sedan VM-kvalet med Argentina (Bielsa var argentinsk förbundskapten 1998-2004). Det här är inte olagligt. Vi har gjort det öppet och pratar om det i media. För vissa är det fel sak att göra och för andra är det inte det.

Frank Lampard var glad över Bielsa tog ansvar för händelsen, men köpte inte ursäkten.

- Det är bra. Jag pratade med honom i går eftermiddag och han gjorde samma sak till mig så jag är nöjd över att han sagt det, det gör det enklare att hantera. Det är åtminstone sett från sportsmannaanda dåligt. Ska vi börja prata om att det är kulturellt och det fungerade någon annanstans så fungerar inte det för mig. Det störde vår uppladdning inför den här matchen, säger Lampard till Sky Sports.

FA har släppt ett uttalande där man meddelar att man utreder händelsen.

"Vi är medvetna om händelsen vid Derbys träningsanläggning och vi kommer att undersöka ärendet", skriver förbundet enligt Mirror.

Publicerad 2019-01-11 kl 20:50
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons