Blackburn chockade United och vann på Old Trafford

Manchester United åkte på en chockförlust hemma mot nedflyttningshotade Blackburn.

Ett Manchester United utan Wayne Rooney i truppen fick sig en chock inledningvis på nyårsaftonen. Efter en kvarts dominans släppte United upp Blackburn i ett anfall. Christpoher Samba fick bollen i straffområdet och Dimitar Berbatov rev ner honom. Staff för Blackburn och Yakubu förvaltade den på bästa sätt.

En tråkig start på födelsedagen för nu 70-årige Sir Alex Ferguson.

Tidigt i andra halvlek kom nästa stjärnsmäll då Yakubu tråklade sig igenom och tryckte in 2-0 till Blackburn. Uniteds replik lät dock inte vänta på sig – bara en minut senare reducerade Dimitar Berbatov efter ett inspel från högerkanten.

Tio minuter efter reduceringen gjorde den stekhete Dimitar Berbatov 2-2 efter ännu ett inspel från högerkanten, denna gång från Antonio Valencia. Berbatov gjorde hattrick senast och målformen håller i sig till Uniteds lättnad. Berbatov var även stekhet i lagens möte på Old Trafford förra säsongen då bulgaren stod för hela fem baljor i Uniteds 7-1-kross.

United gick för ett 3-2-mål men i stället chockades man av Blackburn ännu en gång. Denna gång var det försvararen Grant Hanley som på en hörna först vann en luftduell mot en svag De Gea, och som sedan relativt ostört kunde nicka bollen i mål.

På tilläggstid var United nära att kvittera men avslutet efter hörnkalabaliken hamnade på liggande spelare på mållinjen. Blackburn och den hårt pressade tränaren Steve Kean lyckades hålla undan och knipa en osannolik skalp på Old Trafford. För Sir Alex Ferguson blev det ingen 70-årsdag att minnas.