Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Blackburn har billigast priser i PL - Liverpool dyrast

När BBC ska räkna ut vad det kostar att gå på fotboll inkluderas en kopp te och en paj i priset. Då blir Anfield den dyraste fotbollsskådeplatsen.

Brittiska BBC har gjort en granskning av Premier League-klubbarnas biljettpriser. Den billigaste matchbiljetten hittar du hos Blackburn - där kan man få se världsklassfotboll för endast 10 pund (108 kronor).

Men BBC räknar med att den genomsnittlige fotbollsbesökaren dessutom vill ha ett matchprogram, en kopp te och en bit paj. Blackburn är då fortfarande billigast, 190 kronor kostar det paketet.

På Liverpools Anfield Stadium är det dyrast att gå på fotboll och smaska paj, där kan besökarna få räkna med att punga upp 510 kronor (den billigaste biljetten kostar 421 kronor).

När det gäller lyxbiljetter har Arsenal den dyraste - 1080 kronor kostar den elegantaste platsen på Emirates Stadium.

Malcolm Clarke är ordförande för The Football Supporters' Federation, den engelska supporterunionen. Han är orolig för att fotbollen är på väg att bli för dyr.

- Det är viktigt att fotbollen fortsätter att attrahera hela samhället, så att inte bara medelklassen och överklassen har råd, säger han.

Publicerad 2011-08-02 kl 18:49
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons