Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Blomqvist: "Lindelöf en perfekt värvning för United"

Foto: Scanpix

Victor Nilsson Lindelöf uppges allt närmare Manchester United.
En perfekt värvning för PL-jätten, menar förre United-spelaren Jesper Blomqvist.
- Han har kvaliteterna, säger han till Manchester Evening News

I slutet av november avslöjade Fotbollskanalen att Manchester United då ledde jakten på Benficas svenske stjärnskott Victor Nilsson Lindelöf. Sedan dess har det spekulerats allt mer om en flytt till Premier League-klubben för mittbacken.

Under de senaste dagarna har engelska och portugisiska tidningen skrivit om att en Manchester United är på väg att värva 22-åringen för omkring 440 miljoner kronor, vilket skulle göra Nilsson Lindelöf till Benficas största försäljning någonsin.

En som skulle jubla vid en övergång till United för landslagsmannen är den förre Manchester United-spelaren Jesper Blomqvist.

- Jag tittade på landskampen mellan Sverige och Frankrike i november på tv och såg då José Mourinho (Uniteds manager) på läktaren. Min första tanke var att det bara kunde vara Victor Nilsson Lindelöf han kikade på, säger Blomqvist till Manchester Evening News.

- Min andra tanke var att det skulle bli en fantastisk övergång för spelaren och klubben. Det skulle vara perfekt. Jag har sett honom spela för U21-landslaget, A-landslaget och i Champions League för Benfica, och han har de rätta kvaliteterna.

Blomqvist pekar ut flera egenskaper som han gillar hos Nilsson Lindelöf.

- Han är snabb, säker med bollen, gillar att spela bollen och är samtidigt väldigt stark. För United-supportrar tror jag att den bästa jämförelsen är med Rio Ferdinand och Ronny Johnsen. Jag säger inte att han är på deras nivå nu, men han är väldigt kapabel att nå dit.

- Han är en mogen spelare och en mogen person. En sak som jag gillar med honom är att han inte tagit den lätta vägen i sin karriär. Att fatta beslutet att flytta till Portugal när han var 17 år och göra succé, och det han gjorde för U21-landslaget, visar hans karaktär.

Blomqvist fortsätter:

- Det säger allt som du behöver veta om honom. Självklart är det en annan nivå i Manchester United och alla svenskar är inte Zlatan Ibrahimovic, men man får känslan av att Victor skulle hantera det bra. 

Publicerad 2016-12-20 kl 17:54
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons