Bowen klev fram - blev hattrick-hjälte: "Stort ögonblick"

Jarrod Bowen blev stor hattrickhjälte mot Brentford.
Men det var Emerson som fick de stora hyllningarna.
- Ett steg tillbaka... pang! Fantastiskt, sa Sky-experten Gary Neville efter italienarens mäktiga distansskott som betydde 4-1 mot Brentford.

West Ham United kom till måndagens Premier League-möte med Brentford med tre raka förluster i ryggen. Men den negativa formkurvan var inget som märktes under matchupptakten.

Redan efter fyra minuters spel kunde Jarrod Bowen nämligen pricka dit 1-0-målet inför hemmasupportrarna – och det var bara början på den engelske landslagsmannens uppvisning.

Två minuter senare stötte han nämligen in 2-0-målet efter ett mönsteranfall och West Ham hade fått den drömstarten som behövdes.

Neal Maupay kunde förvisso reducera innan kvarten var spelad, men detta var West Ham United – och Jarrod Bowens stora kväll.

Efter 63 minuters spel serverades Bowen på nytt, varpå 27-åringen kunde fullborda sitt hattrick och skicka West Ham mot en viktig trepoängare.

- Bowen behöver inte göra mycket, men det som behövde göras gjorde han bra. Det är ett stort ögonblick för Bowen och för West Ham, sa Sky-experten Gary Neville efter det fullbordade hattricket.

När Emerson sedan fick på en riktig hästspark som seglade upp i krysset från distans dog det lilla hopp som fanns kvar i Brentford-laget.

- Ett riktigt andningshål för West Ham nu. Brentford fick inte riktigt undan den, men det är så mycket kvar att göra för Emerson. Ett steg tillbaka... pang! Fantastiskt, utbrast Gary Neville.

I matchens slutskede kunde förvisso Yoane Wissa reducera med ett välplacerat distansskott, men West Ham kunde hålla undan och vinna med 4-2 och därmed kliva upp på åttonde plats i Premier League-tabellen.

För Brentford innebär förlusten att man är kvar på 16:e plats, fem poäng före Luton under nedflyttningsstrecket.