Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Brentford slutar knäböja före avspark

Championship

Brentford-spelarna kommer inte längre att gå ner på knä inför matcherna i Championship. 
Spelarna anser att det inte längre ger någon effekt i kampen mot rasism.
"Vår tro är att vi kan använda vår tid och energi att främja jämlikhet på andra sätt", skriver klubben i ett officiellt uttalande. 

Foto: Bildbyrån

När Championship-fotbollen kom tillbaka i juni började spelarna knäböja inför avspark som en aktion mot rasism. Gesten kom till i stöd för Black Lives Matter-rörelsen efter vårens polisvåld mot svarta i USA.

Nu meddelar Brentford, där både Pontus Jansson och Saman Ghoddos spelar, att deras spelare inte längre kommer att knäböja före sina matcher. Beslutet är fattat av spelarna själva.

"Det här beslutet har kommit efter långa diskussioner i gruppen. Vi har gått ner på knä före matcher sedan juni, men liksom många av våra spelarkollegor i andra klubbar tror vi inte längre på att detta har någon effekt. Vår tro är att vi kan använda vår tid och energi att främja jämlikhet på andra sätt", skriver klubben i ett officiellt uttalande.

ANNONS

Ändringen genomförs redan till söndagens match mot Barnsley. Samtidigt meddelar Brentford att de kommer fortsätta stödja andra klubbar som fortfarande vill gå ner på knä före matcherna.

Publicerad 2021-02-13 kl 23:32

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto