Burnley-försvaret sågas efter Arsenals storseger: "Som femåringar"

Arsenal körde över Burnley på Turf Moor.
Då sågas hemmaförsvaret.
- De försvarar som femåringar, sa Chris Sutton i Arsenals 5-0-seger.

Arsenal är högst involverat i toppstriden av Premier League och kom till bortamötet med Burnley med en tydlig målsättning – att få med sig tre poäng hem till London.

Man fick också bästa tänkbara start. Detta efter att Gabriel Martinelli hittat Martin Ødegaard, som med ett kliniskt avslut kunde pricka in 1-0-målet efter fyra minuters spel.

- Vilket avslut, det är helt fantastiskt. Arsenals första riktiga anfall. Martinelli hittar Ødegaard, han tar ett tillslag och nitar dit ett vänsteravslut i stolproten, sa BBC:s Chris Sutton om 1-0-målet.

Därefter fortsatte Mikel Artetas manskap att äga matchbilden och man skulle också få ytterligare utdelning innan den första halvleken var över.

Leandro Trossard tog sig fram i offensivt straffområde och revs ner av Burnleys Lorenz Assignon, varpå gästerna tilldelades en straffspark. Fram stegade Bukayo Saka och han gjorde inget misstag, trots att James Trafford gick rätt.

I upptakten av den andra halvleken släcktes sedan det lilla Burnley-hopp som återstod och det var återigen Bukayo Saka som visade prov på sin näsa för målet.

Martin Ødegaard var återigen involverad när han hittade den engelske landslagsmannen i straffområdet. Saka avlossade sedan med högern och fick se sin projektil susa upp i James Traffords nättak och 3-0 var ett faktum efter 47 minuters spel.

Men Arsenal slog inte av på takten och efter 66 minuter kunde Leandro Trossard och i den 78:e minuter kunde sedan en ohotad Kai Havertz placera in 5-0 mot Burnley som för dagen tränades av den assisterande tränaren Craig Bellamy, i huvudtränaren Vincent Kompanys frånvaro.

- Havertz, tillsammans med alla andra Arsenal-spelare, har varit strålande så här långt och Burnley har haft problem. Jag måste säga att de försvarar som femåringar, slog BBC:s Chris Sutton fast efter 5-0-målet.

Havertz mål blev matchens sista och Arsenal kunde säkra en bärgsäker trepoängare på bortaplan. Således får man med sig en god känsla inför onsdagens bortamöte med Porto i Champions League.

Burnley: Trafford – Assignon, O’Shea, Esteve, Delcroix – Ramsey, Berge, Brownhill, Odobert – Fofana, Amdouni.

Arsenal: Raya – White, Magalhães, Saliba, Kiwior – Ødegaard, Rice, Havertz – Saka, Trossard, Martinelli.