Cahill frälste Everton på stopptid

Cahill avgjorde för Everton på stopptid, när han enkelt stötte in vinstmålet efter förarbete från Yakubu. Det var en målrik match där Everton hade ledningen två gånger men Blackburn kom igen - innan Cahill alltså kunde punktera matchen med sitt 3-2-mål.

Redan i tredje minuten blir Arteta fälld i straffområdet, efter att han tagit ned bollen och gjort en kylig dragning. Spanjoren tar sedan själv hand om straffen och ger Everton ledningen.

En stund senare sparkade Blackburns Morten Gamst Pedersen ner spanjoren som då blev oerhört irriterad. Arteta ställde sig upp och tryckte in sitt tillrättavisade pekfinger in i norrmannens öga. Efter en lång pratstund med domaren fick båda spelarna ett gult kort.

Everton spelar bra i andra halvlek och är ett stolpskott ifrån 2-0. I stället drar Steven Nzonzi iväg ett jätteskott och kvitterar matchen.

Bara sekunder efter att Yakubu byts in, stöter han in 2-1 till Everton. Bara någon minut senare är det dags för nästa inhoppare att göra mål. Jason Roberts avlossar ttterligare ett långskott som ger Blackburn 2-2.

Men Everton vinner matchen. På övertid gör Yakubu en snygg individuell prestation och serverar Tim Cahill som enkelt kan slå in 3-2. Cahills första mål med fötterna sedan december 2008.

Blackburn-Everton, 2-3
0-1 4' Arteta (straff)
1-1 69' Nzonzi
1-2 79' Yakubu
2-2 81' Roberts
3-2 90' Cahill

Blackburn: Robinson; Salgado, Jones, Nelsen, Givet; Pedersen, Andrews, Nzonzi, Olsson; Dunn, Kalinić

Everton: Howard; Hibbert, Distin, Jagielka, Baines; Bilyaletdinov, Arteta, Neville, Pienaar; Saha, Cahill