Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Cardiff bestrider Nantes krav till Fifa - vägrar betala för Salas övergång

Premier League

Nantes vill ha betalt av Cardiff för Emiliano Sala och tog ärendet till Fifa.
Enligt The Telegraph kommer Cardiff bestrida det ärendet och hänvisa till klausuler i avtalet mellan klubbarna.
”Om någon av dem (klausulerna) inte var uppfyllda skulle avtalet dömas som värdelöst och ogiltigt” säger en källa till tidningen.

Foto: Bildbyrån

Argentinaren Emiliano Sala omkom tragiskt på en flygresa över den engelska kanalen, precis efter att anfallaren hade skrivit på för Cardiff. Förutom Sala omkom även piloten för planet, Daivd Ibbotson.

I efterhand har den tragiska dödsolyckan handlat mycket om en tvist mellan Cardiff och Salas tidigare klubb Nantes. Den franska klubben menar att Cardiff ska betala de närmre 170 miljoner svenska kronor som var prislappen för argentinaren, något som Cardiff ännu inte gjort.

Nantes har tagit ärendet till Fifa för att få pengarna de tycker de har rätt till och nu rapporterar The Telegraph att Cardiff fortfarande inte vill betala något till Nantes och inte har några planer på att gör det alls.

ANNONS

Tidningen skriver att Cardiff kommer skicka in en skrivelse till Fifa, där de förklarar att övergången blev ogiltig när Sala omkom. Dessutom listas ett par argument den walesiska klubben kommer framföra till Fifa.

Dels handlar det om att kontraktet Sala skrev med klubben inte godkändes av Premier League, då det innehöll en sign-on klausul som var ogiltigt enligt ligans regler. Enligt The Telegraph blev kontraktet inte accepterat av ligan eftersom att bonusen skulle betalas ut i en klumpsumma direkt, istället för att delas upp över jämna utbetalningar under spelarens hela kontraktstid.

Sala skrev på det kontraktet med Cardiff innan han åkte tillbaka till Frankrike för att säga adjö till sina vänner. Innan han hann skriva på ett nytt, giltigt kontrakt med Cardiff omkom han i flygolyckan.

Cardiff kommer även hänvisa till avtalet mellan klubbarna, som sa att Sala skulle bekräftas som Cardiffs spelare av både Wales fotbollsförbund och den franska proffsligan, något som inte heller skedde innan flygplansolyckan.

ANNONS

”Avtalet mellan Cardiff och Nantes hade flera punkter. Om någon av dem inte var uppfyllda skulle avtalet dömas som värdelöst och ogiltigt, och därmed ska ingen betalning utkrävas” säger en källa till tidningen.

Cardiff har tills på onsdag på sig att skicka in sitt svar i ärendet till Fifa.

Publicerad 2019-03-24 kl 23:35

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto