Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Chelsea hyllas - Terry sågas

Dagen efter bragden i Barcelona hyllades Chelsea av den engelska presskåren.
 Minus en spelare.

Lagkaptenen John Terry fick finna sig i att kallas "idiot" i många tidningar.
 "Kämpade som lejon".
 "Stod emot världens bästa lag på dess fruktade hemmaplan med en man mindre i över en halvlek."
 "Deras största stund som spelare."
 De engelska tidningarna frossar i superlativer efter Chelseas sensationella finalplats i Champions league - och sättet de tog den på.
 2-2 och 3-2 totalt mot Barcelona i semifinalen, trots underläge med 0-2 och Terry utvisad för det knä han satte i ryggen på Alexis Sánchez.
 "Extraordinär match"
 "Det var en insats som kan ha överträffat Manchester Uniteds på Nou Camp 1999, när de slog Bayern München i finalen. Det kan ha varit den mest extraordinära matchen någonsin i den här turneringen", skriver Matt Lawton i Daily Mail.
 Som alla andra krönikörer går han hårt åt Terry och menar att utvisningen tvingade andra spelare som hotades av avstängning, att bortse från att de kunde missa en eventuell final om de drog på sig ett gult kort.
 Lawton hyllar Raul Meireles, Branislav Ivanovic och framförallt Ramires, trion som inte får spela på Allianz Arena i München 19 maj.
 Om Ramires, sedan denne varnats, skriver han.


 Keane i Chelseatröja


 "Det stoppade honom inte från att springa från eget försvar, i den nya rollen i fyrbackslinjen, ta emot Frank Lampards passning och sedan briljant chippa bollen över Victor Valdés. Det var enastående. Det var Roy Keane - som missade finalen 1999 - i en Chelseatröja."
 The Sun skojade till det som vanligt och toppades sista sidan med en bild på jublande Fernando Torres och Frank Lampard och den infällda rubriken "Can Nou belive it?"
 Krönikören Steven Howard öser beröm över "tio modiga män" men går hårt åt Terry.
 "Det var en absurd, hjärndöd reaktion från landslagets före detta kapten."
 "Hylla hjältarna" skriker The Independent ut och James Lawton menar att den viljestyrka Chelseaspelarna visade är något man som fotbollsåskådare kan gå ett helt liv utan att få uppleva.
 Han påpekar också att hur det än går i finalen i München ska spelarna "för resten av sina liva vårda minnet av en insats som gjort ett oförglömligt avtryck i Champions leagues historia."
 Matt Hughes i The Times konstaterar att Terry genom hela karriären haft en sällsynt förmåga att trampa snett, men sällan på planen.
 "Chelseas kapten har uthärdat tillräckligt många smällar och skandaler för att ensam hålla åtskilliga sjunkande tidningar flytande, men i sitt jobb har han oftast hållit sig lugn. Men vad tänkte han? Såg han inte att domaren Cüneyt Cakir var bara några meter från honom?"

Publicerad 2012-04-25 kl 13:54
Annons
Annons
Annons