Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Chelsea överklagade transferförbud - Fifa avslår förfrågan om att "frysa" domen

Premier League

Chelsea överklagade Fifas beslut om transferförbud.
Storklubben hoppades på att kunna värva spelare under tiden som överklagan behandlas, men får nu avslag av Fifa. 

Foto: Bildbyrån.

Det var för drygt två veckor sedan Fifa meddelade att Chelsea straffas för att ha brutit mot reglerna kring värvningar av spelare under 18 år. Straffet blev att klubben inte ska få värva spelare under de kommande två transferfönstrena. Samtidigt har klubben bötfällts med 5,6 miljoner kronor.

Chelsea var efter domen kritiskt mot Fifas beslut och överklagade domen, samtidigt som klubben hoppades på att få kunna värva spelare under tiden som Fifa behandlar överklagandet. 

"Chelsea FC tillbakavisar kategoriskt slutsatserna från Fifas disciplinära kommitté och kommer därför att överklaga beslutet", skrev klubben i ett uttalande då. 

ANNONS

"Vi välkomnar det faktum att Fifa har accepterat att det inte gjorts något regelbrott gällande 63 av dessa spelare, men klubben är extremt besviken att Fifa inte har accepterat klubbens redogörelser för de övriga 29 spelarna."

Nu meddelar Fifa att Chelseas överklagan om att få "frysa" domen, och värva spelare under tiden som klubbens överklagan behandlas, inte går igenom. Fifas Appeal Committee, med Sveriges tidigare justitieminister Thomas Bodström som ordförande, avslår den engelska storklubbens förfrågan. 

Chelsea kommenterade därefter Fifas beslut, via sin hemsida, genom att förklara vad som hänt, men meddelade också att klubben kommer överväga nästa steg i processen, vilket kan vara en överklagan till idrottens skiljedomstol CAS. 

"Vi kommer att överväga våra nästa steg när vi fått de skriftliga anledningarna till beslutet från Fifa. Klubben noterar Fifa Appeal Committees uttalande om att det finns möjlighet att överklaga till CAS. Under tiden kommer klubben att fortsätta att samarbeta fullt ut i processen, skriver Chelsea. 

ANNONS

De spanska storklubbarna Barcelona och Real Madrid har tidigare också straffats med transferförbud, men har till skillnad från Chelsea kunnat värva spelare i kommande transferfönster under tiden som överklagan behandlas.

Publicerad 2019-03-08 kl 16:29

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto