POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
PREMIER LEAGUE
51v

Chelsea straffas av Fifa - får inte värva spelare i två transferfönster

Foto: Bildbyrån.

Chelsea stängs av från att värva spelare i två transferfönster. 
Detta efter att ha brutit mot Fifas regler kring värvningar av spelare under 18 år. 

Fifa har tidigare delat ut straff till bland annat Atlético Madrid, Barcelona och Real Madrid för brott kring värvningar av minderåriga spelare. För att värva en spelare under 18 år krävs det tillstånd av Fifa och dispens kan ges om spelarens föräldrar flyttar från ett land till ett annat på grund av jobb, men även om spelaren är mellan 16-18 år och flyttar inom EU och den fotbollsmässiga utbildningen är på högsta nationella nivå.

Nu meddelar Fifa att Chelsea är nästa klubb att straffas för brott kring värvningar av spelare under 18 års ålder. Fifa skriver, på sin hemsida, att Chelsea har brutit mot regelverket gällande 29 minderåriga spelare, men att klubben även gjort andra överträdelser vid värvningar. Totalt har Fifa undersökt 92 minderåriga spelare som Chelsea har värvat.

Chelsea straffas därmed genom att inte få tillåtelse att värva spelare under de kommande två transferfönstrena. Samtidigt har klubben bötfällts med 5,6 miljoner kronor. 

Vidare meddelar också Fifa att det engelska fotbollsförbundet (FA) också bötfälls med 4,7 miljoner kronor för att ha brutit mot regler gällande minderåriga. 

Både Chelsea och FA meddelade senare under fredagen att de kommer att överklaga Fifas dom.

Publicerad 2019-02-22 kl 10:42
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå