Chelsea vann Londonderbyt mot Tottenham - Willian hjälte med dubbla mål

Det kan Chelsea-tränaren tacka Willian för.
Brassen gjorde båda målen i 2-0-segern mot Tottenham.
- Jag är glad över dem, säger matchhjälten enligt BBC.

Under söndagen ställdes José Mourinho mot sin tidigare spelare Frank Lampard när deras respektive lag, Tottenham och Chelsea, drabbade samman i ett Londonderby.

Chelsea fick en smakstart på matchen och tog ledningen efter tolv minuters spel. Det blåa Londonlaget valde att använda sig av kort hörna och Willian fick bollen. Brassen gjorde ett par överstegsfinter, vek in i planen och knorrade in 1-0 i den bortre gaveln.

Före paus utökade Chelsea sin ledning. Någon minut innan den första akten var slut rusade Tottenham-målvakten Paulo Gazzaniga ut, missade bollen och kolliderade med Marcos Alonso. Domaren Anthony Taylor valde först att ge frispark åt ”Spurs”, men beslutet ändrades efter VAR-granskning. Från elva meter var Willian iskall och gjorde både sitt och Chelseas andra mål i matchen.

Uppförsbacken blev sedan än brantare för Tottenham i matchens andra akt. I den 62:e minuten gick Heung-Min Son in i duell med Antonio Rüdiger och fick frispark emot sig. Tottenham-spelaren sprattlade därefter till med benen, en eftersläng. Efter VAR-granskning valde domaren Anthony Taylor att ge sydkoreanen gult kort, vilket var hans andra varning i matchen och därmed blev han utvisad.

Tottenham lyckades inte resa sig från underläget och matchen slutade 2-0.

- Jag är väldigt glad över de två målen, men det viktigaste var att vi vann matchen. Vi var briljanta i dag. Jag tror att ”Spurs” trodde att vi skulle slå in bollen i ”boxen” vid första måltn, men det gjorde vi inte utan vi använde oss av en kort variant och det funkade. Lagets inställning var perfekt. Jag tror att vi nu måste fortsätta på samma väg, säger Willian enligt BBC.

I och med resultatet ligger Chelsea alltjämt på fjärdeplats, laget har spelat ihop 32 poäng. Tottenham är sjundeplacerat på 26 poäng. Serieledare i Premier League är Liverpool på 49 poäng.

Tottenham: Gazzaniga - Aurier, Alderweireld, Sanchez, Vertonghen - Dier, Sissoko - Dele, Son, Lucas - Kane.

Chelsea: Kepa - Rüdiger, Tomori, Zouma - Azpilicueta Kante, Kovacic, Alonso - Willian, Mount - Abraham.