FA-cupen

Middlesbrough har slagit ut både Manchester United och Tottenham.
Men mot Chelsea tog cupäventyret slut.
Londonlaget är klart för semifinal efter en 2-0-seger.

Middlesbrough har gjort succé i årets upplaga av FA-cupen. Laget slog ut Manchester United på straffar, för att i omgången efter besegra Tottenham i förlängning. I kvartsfinalen väntade sedan Chelsea på hemmaplan.

Det dröjde bara en kvart innan de blåklädda tog ledningen i matchen. Precis som i senaste cupmatchen hittade Romelu Lukaku rätt, när han stötte in bollen till 1-0.

Ledningen utökades sedan av Hakim Ziyech, som drev in från kanten och gick på avslut strax utanför straffområdet. Med ett lågt skott fick han in bollen vid bortre stolpen.

Middlesbrough lyckades i perioder få fart i offensiven, men de lyckades aldrig hitta helt rätt. Andra halvlek blev sedan mållös för båda lagen, vilket innebar att Chelsea tog en säker seger.

Lagets insats imponerade på tränare Thomas Tuchel, med tanke på den stormiga situation som klubben befinner sig i, med sanktioner mot ägare Roman Abramovitj.

- Jag är imponerad av spelarnas fokus. Vi accepterade situation eftersom vi inte är skyldiga till den. Det är utanför vår makt, men det var ändå lika viktigt att vi hade rätt inställning och tog ansvar. Vi var väldigt fokuserade och seriösa från start, säger han enligt bold.dk.

Londonlaget är nu klart för semifinal. Övriga kvartsfinaler avgörs i morgon, söndag.

Publicerad 2022-03-19 kl 20:19